Antena 3 CNN Politică S-au înţeles? Viorel Hrebenciuc simte "o alianţă fezabilă între PSD-PC şi PD-L" (VIDEO)

S-au înţeles? Viorel Hrebenciuc simte "o alianţă fezabilă între PSD-PC şi PD-L" (VIDEO)

S-au înţeles? Viorel Hrebenciuc simte "o alianţă fezabilă între PSD-PC şi PD-L" (VIDEO)
03 Dec 2008   •   13:15

Cine cu cine se aliază pentru a forma majoritatea în Parlament? Este întrebarea la care toată lumea aşteaptă un răspuns. Oficial, partidele parlamentare au anunţat că vor începe negocierile după ce Biroul Electoral anunţă rezultatele finale ale alegerilor. Neoficial însă, negocierile par a fi în toi.
Viorel Hrebenciuc, omul care nu a lipsit de la nici o negociere importantă în ultimii ani, a declarat că, în acest moment, simte "o alianţă fezabilă intre PSD-PC şi PD-L". Declaraţia vine după ce în presă au apărut fotografii cu liderii PSD şi PD-L ieşind din restaurantul "Select" din Capitală. Ambele tabere spun, însă, că a fost doar o coincidenţă.
VIOREL HREBENCIUC DESPRE VIITORUL GUVERN

Ciudat este faptul că marţi Vioerel Hrebenciuc reprezenta PSD în negocierile cu PNL. Este posibil ca, din cauza poziţiei inflexibile a liberalilor, care ţin cu dinţii de funcţia de premier, Viorel Hrebenciuc să-şi fi întors faţa către PD-L. Posibilitatea unei alianţe PSD - PD-L pare a fi pe placul gărzii vechi din PSD, gruparea din jurul lui Miron Mitrea făcând şi ea presiuni pentru intrarea la guvernare alături de democrat-liberali.
Deocamdată, PNL, partid curtat atât de alianţa PSD-PC cât şi de PD-L, a făcut deja un parteneriat cu cei de la UDMR. Totuşi, maghiarii au anunţat că sunt deschişi la discuţii cu toate partidele. Din declaraţiile de până acum ştim că fiecare partid este dispus să poarte negocieri cu toţi ceilalţi pentru formarea unei majorităţi parlamenatre.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Viorel Hrebenciuc negocieri guvern
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close