Antena 3 CNN Politică Scandal în USL pe Statutul parlamentarilor: "Scaunul Robertei lasă ceva molipsitor"

Scandal în USL pe Statutul parlamentarilor: "Scaunul Robertei lasă ceva molipsitor"

Scandal în USL pe Statutul parlamentarilor: "Scaunul Robertei lasă ceva molipsitor"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    07 Feb 2013   •   13:10

Parlamentarii au luat o pauză de consultări, joi, după o dispută între PSD şi PNL la dezbaterea Statutului senatorilor şi deputaţilor.

Discuţiile divergente la Statutul deputaţilor şi senatorilor au fost la articolul introdus potrivit căruia calitatea de deputat sau de senator încetează la data rămânerii definitive prin necontestare în instanţă a raportului ANI prin care s-a constatat incompatibilitatea. Acest text a fost contestat de parlamentarii PNL, prin Tudor Chiuariu.

Ulterior, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea (PSD), a avut un schimb de replici cu Puiu Haşotti (PNL), Zgonea arătând că Parlamentul a fost călcat în picioare din cauza ambiguităţii, iar Haşotti replicând că scaunul Roberei Anastase lasă ceva molipsitor.

"De fiecare dată când facem un text care să fie pe o procedură normală, să ne permită şi nouă să nu fim puşi la colţ: de ce ai pălărie, de ce nu ai pălărie, de ce ai ţigară, de ce nu ai, venim la microfon şi devenim un corp opac şi de aceea presa şi opinia publică ne calcă în picioare, iar Comisia Europeană ne face un raport. Primul raport în care Parlamentul nu este călcat în picioare este acest raport. (...) Ambiguitatea este cea care ne-a făcut pe noi să plătim. Nu este permis ca în MCV Parlamentul să aibă un ditamai articolul", a spus Zgonea.

În replică, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a spus că "scaunul Robertei Anastase lasă ceva molipsitor".

"Faptul că Parlamentul a fost călcat în picioare şapte ani nu este un argument să fie călcat în continuare. Faptul că CE şi MCV spun altceva, nu înseamnă să fim muţi şi surzi şi că România a devenit un paşalâc", a replicat Haşotti.

După schimbul de replici, parlamentarii au luat o pauză de consultări.

Comisia de Statut a adoptat, miercuri, cu majoritate de voturi, raportul la cererea de reaxaminare a Statutului parlamentarilor, în care sunt însuşite modificările solicitate de şeful statului, Traian Băsescu, potrivit preşedintelui comisiei.


Citeşte şi Şeful Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, face glume "de centură" cu deputaţii PDL

Valeriu Zgonea i-a tăiat microfonul liderului PPDD: Vreţi să transformaţi Parlamentul în OTV!




×
Subiecte în articol: Roberta Anastase Puiu Hasotti
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close