Antena 3 CNN Politică Semnalul de alarmă tras de la Bruxelles, în ajunul votului pe moțiunea împotriva Guvernului Grindeanu

Semnalul de alarmă tras de la Bruxelles, în ajunul votului pe moțiunea împotriva Guvernului Grindeanu

Semnalul de alarmă tras de la Bruxelles, în ajunul votului pe moțiunea împotriva Guvernului Grindeanu
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Iun 2017   •   19:33

Europarlamentarul Siegfried Mureşan atrage atenţia că actuala “criza politică declanşată de PSD” pune în pericol un obiectiv important stabilit de România în politica europeană, şi anume relocarea, după Brexit, a Agenţiei Europene a Medicamentului din Marea Britanie în ţara noastră, scrie news.ro.

Siegfried Mureşan susţine, marţi, într-un comunicat de presă, că România “a pornit deja cu stângul în bătălia cu celelalte state care doresc relocarea Agenţiei pe teritoriul lor”, precizând că negocierile oficiale privind relocarea agenţiilor de pe teritoriul Marii Britanii vor începe la Bruxelles săptămâna aceasta.

“Criza politică declanşată de PSD pune în pericol încă un obiectiv important stabilit de România: relocarea, după Brexit, a Agenţiei Europene a Medicamentului din Marea Britanie în ţara noastră. Am pornit deja cu stângul în bătălia noastră cu celelalte state care doresc relocarea Agenţiei pe teritoriul lor. Negocierile oficiale privind relocarea agenţiilor de pe teritoriul Marii Britanii încep la Bruxelles încă de săptămâna aceasta, în cadrul Consiliului Afaceri Generale de astăzi, 20 iunie, şi al Consiliului European din 22 - 23 iunie, iar mandatul de negociere al României a fost discutat ieri (luni - n.r.) la Guvern de ministrul demisionar al Afacerilor Externe, Ana Birchall. Un mandat negociat de un ministru demisionar cu două zile înainte de o moţiune de cenzură nu poate avea legitimitate în faţa celorlalţi înalţi oficiali europeni”, afirmă Mureşan.

Potrivit sursei citate, Agenţia Europeană a Medicamentului este râvnită de toate statele membre ale Uniunii Europene, dar mai ales de cele care nu deţin încă nicio agenţie europeană pe teritoriul lor, Bulgaria, Croaţia, Cipru, România şi Slovacia.

 

×
Subiecte în articol: criza politica
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close