Antena 3 CNN Politică Șerban Nicolae, despre cazul Sorinei Pintea: "Nu e vorba de omenie, de politețe, de îngăduință, ci de lege! Mai exact, de încălcarea legii"

Șerban Nicolae, despre cazul Sorinei Pintea: "Nu e vorba de omenie, de politețe, de îngăduință, ci de lege! Mai exact, de încălcarea legii"

Șerban Nicolae a declarat că s-a încălcat legea în cazul Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătății, atunci când a fost transportată la spital purtând cătușe la mâini.

Șerban Nicolae, despre cazul Sorinei Pintea: "Nu e vorba de omenie, de politețe, de îngăduință, ci de lege! Mai exact, de încălcarea legii"
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Mar 2020   •   19:36

"LEGE

Să citim art. 110 (referitor la persoanele arestate) raportat la art. 16 - Utilizarea mijloacelor de imobilizare (Legea 254/2013)

"(1) Folosirea cătușelor sau a altor mijloace de imobilizare nu este permisă decât în situații în care alte măsuri de menținere a ordinii și disciplinei în rândul deținuților nu au dat rezultate în una dintre următoarele situații:
a) pentru a împiedica evadarea în timpul deplasării deținuților;
b) pentru a proteja deținuții de autovătămare sau pentru a preveni vătămarea altor persoane ori producerea de pagube;
c) pentru restabilirea ordinii și disciplinei, ca urmare a opunerii sau împotrivirii deținuților la o dispoziție a organelor judiciare sau personalului locului de deținere.
(2) Mijloacele de imobilizare ce pot fi folosite în scopul prevăzut la alin. (1) se stabilesc prin regulamentul prevăzut la art. 15 alin. (3).
(3) Folosirea mijloacelor de imobilizare este permisă numai pe durata pentru care aceasta este strict necesară.
(4) Folosirea mijloacelor de imobilizare se face gradual, fără a depăși nevoile reale de imobilizare a deținuților, și încetează de îndată ce scopul intervenției a fost realizat.
(5) Utilizarea mijloacelor de imobilizare trebuie autorizată în prealabil de către directorul penitenciarului, cu excepția cazurilor în care urgența nu permite acest lucru, situație care este de îndată adusă la cunoștința directorului.
(6) Organele judiciare apreciază cu privire la aplicarea, menținerea sau îndepărtarea mijloacelor de imobilizare, pe durata prezenței deținuților în fața acestora."

Mai pe scurt, nu e vorba de omenie, de politețe, de îngăduință, ce de LEGE!! Mai exact, de încălcarea legii. Nu doar la deplasarea către/de la o policlinică. Ci în toate situațiile.
Toate velele sus!

PS. Textul legii nu distinge pentru cazuri de boală și nici pentru spațiul public ori prezența presei", a scris Șerban Nicolae pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Serban Nicolae Sorina Pintea
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close