Antena 3 CNN Politică Severin: Băsescu vrea sancţionarea României

Severin: Băsescu vrea sancţionarea României

Severin: Băsescu vrea sancţionarea României
Sursa foto: adrian severin
13 Mai 2009   •   05:41

uroparlamentarul PSD Adrian Severin a declarat, marţi, la Satu Mare, că sancţionarea României este dorită de preşedintele Traian Băsescu, iar calea spre eventuale sancţiuni este deschisă de "lucrarea anti-românească a unor colegi din politica românească".

"Reducerea fondurilor a devenit un joc în România. Inclusiv Monica Macovei a înveninat România cu argumente neadevărate. Ei sunt partizanii acţiunilor contra României. Ei le-au promovat. Sancţionarea României este dorită de preşedintele ţării, care nu-şi iubeşte ţara, dar vrea să folosească argumente la prezidenţiale că acest lucru se întâmplă din cauza sistemului ticăloşit. Calea spre sancţiuni e deschisă de lucrarea anti-românească a unor colegi din politica românească, care găsesc la Bruxelles urechi dispuse să-i asculte", a spus Adrian Severin.

Totodată, acesta a arătat că există un curent în Europa în legătură cu care se caută "ţinte uşoare".

"Egoismele naţionale pe fondul crizei fac ca toate statele să-şi poată recupera banii daţi sau să ia mai mult. Există un curent în legătură cu care se caută ţinte uşoare şi se aplică duble standarde. Nu e corect, justiţia din Italia are probleme mai mari decât justiţia din România şi sunt alte ţări care au probleme mai mari decât România cu absorbţia fondurilor. Este inacceptabilă aplicarea de dublu-standarde", a spus Severin.

Rezoluţia adoptată, joia trecută, de Bundestag, care cere UE suspendarea fondurilor pentru România, are la bază un material realizat de Comisia pentru drepturile omului, care constată "cu îngrijorare problemele care încă rămân în ceea ce priveşte statul de drept".

Documentul se referă la raportul UE privind drepturile omului în 2008 în lume şi este semnat de Holger Haibach (CDU/CSU), Christoph Strässer (SPD), Burkhardt Müller-Sönksen (FDP), Michael Leutert (DIE LINKE), Volker Beck (FDP).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Severin
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close