Antena 3 CNN Politică Severin: Discursul demagogic al lui Băsescu este de tip schizofrenic

Severin: Discursul demagogic al lui Băsescu este de tip schizofrenic

Severin: Discursul demagogic al lui Băsescu este de tip schizofrenic
Sursa foto: adrian severin
11 Mai 2009   •   04:50

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a declarat, duminică, referitor la afirmaţia şefului statului că România ar putea renunţa la împrumutul de la CE dacă nu ne convin condiţiile impuse, că discursul acestuia, demagogic, este "de tip schizofrenic".

Întrebat cum comentează declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căreia, dacă Comisia Europeană încearcă să ne impună ca şi condiţionalitate de derulare a creditului, reformele din justiţie, România ar putea să renunţe la credit, Severin a răspuns: "Rămâi perplex. Dacă putem renunţa uşor la aceşti bani, de ce îi mai luăm, pentru că aceştia nu sunt bani nerambursabili, trebuie restituiţi".

Adrian Severin a continuat: "Acest tip de discurs demagogic este de fapt de tip schizofren, în care se spun lucruri care nu au nicio legătură una cu alta. Ăsta este discursul demagogic băsescian de tip schizofrenic. În faţa lui, o minte raţională şi suficient de sănătoasă rămâne în stare de şoc. Norocul nostru este că ieşim repede din şocul ăsta, dar nu ştim ce să facem mai departe ca să evităm repetarea unei asemenea abordări".

În opinia europarlamentarului PSD, şefului statului ar trebui să "încurajeze Guvernul să adopte o atitudine fermă în Consiliul European".

"Să spună că nu mai primim aici pe trimişii Comisiei care vor să verifice progresele noastre în domeniul justiţiei, până nu clarificăm actul lor de misiune, ce anume vor să vadă, ce criterii vor să vadă", a explicat Severin, citat de Mediafax.

El s-a referit la faptul că România are stabilite patru criterii, prin acordul dintre Guvern şi Uniunea Europeană, în care nu apare nicio referire legată de "păstrarea lui Daniel Morar la şefia DNA".

"Nicăieri nu vedem scris că unul din parametrii care trebuie neapărat respectaţi este că domnul ŤXť, să zicem Daniel Morar, să fie şeful DNA-ului, şi cu toate astea, dacă îl schimbăm pe domnul Daniel Morar va fi o tragedie, un cataclism. De aceea, domnul Băsescu, patriot şi european în acelaşi timp şi aceeaşi măsură, ne-a spus că noi am putea să îl schimbăm pe Daniel Morar, el nu are nicio problemă, dar s-ar putea supăra Uniunea Europeană", a mai afirmat Severin.

În plus, Adrian Severin arăta că sancţiunile Uniunii Europene sunt căutate de cercurile prezidenţiale, pentru a fi transformate în ''cal de bătaie'' în alegerile prezidenţiale, scrie Ziua.
''Mi-e foarte clar că la ora actuală, lipsa de solidaritate între PSD, PD-L şi cercurile prezidenţiale în ce priveşte clarificarea poziţiei Romaniei în UE, cu riscul ca România să sufere sancţiuni nedrepte în continuare, este o strategie care se desfăşoară în aşteptarea campaniei prezidenţiale, astfel încât preşedintele să aibă la dispozţtie un nou argument spre a spune că sunt două Românii: una bună, pe care el o reprezintă, şi una rea, decăzută şi că, fără îndoială, dacă nu va mai avea încă un mandat de cinci ani, nu va putea să lichideze această Românie rea. Sancţiunile UE sunt căutate de cercurile prezidenţiale în acest moment, indiferent ca ele sunt meritate sau nu de noi, pentru ca ele să devină un cal de bătaie în alegerile prezidenţiale'', a declarat Adrian Severin.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Severin imprumut extern
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close