Antena 3 CNN Politică Silviu Prigoană, autorul propunerii de mutare a Parlamentului şi transformare în mall a Casei Poporului

Silviu Prigoană, autorul propunerii de mutare a Parlamentului şi transformare în mall a Casei Poporului

Silviu Prigoană, autorul propunerii de mutare a Parlamentului şi transformare în mall a Casei Poporului
Sursa foto: Silviu Prigoanã
14 Ian 2010   •   14:13

Deputatul PDL Silviu Prigoană a anunţat, joi, că a finalizat şi va depune proiectul de lege privind mutarea sediului Parlamentului, în varianta unicamerală, din Casa Poporului într-o clădire pe care Nicolae Ceauşescu o construise ca sediu pentru Biblioteca Naţională a României. Clădirea se află în faţa Magazinului Junior, în zona centrală a Bucureştiului şi se găseşte într-o stare deplorabilă în acest moment, după 20 de ani de nefolosinţă. Silviu Prigoană crede că această situaţie poate fi îndreptată şi că mutarea Parlamentului se poate face peste trei ani.
În ceea ce priveşte soarte Casei Poporului, Prigoană a recunoscut că există un interes al mediilor de afaceri pentru folosirea sa ca spaţiu pentru un mall.
"Este vorba despre un proiect de lege pe care peste două săptămâni o să îl depun în Parlament, de mutare a Parlanentului României în Biblioteca Naţională. Acolo nu a fost niciodată Bibliotecă Naţională, a fost o clădire construită de Ceauşescu în vederea creării unei biblioteci, ea a rămas în paragină de 20 de ani. Acum a început într-un avânt pionieresc Ministerul Culturii să facă investiţie de 64 de milioane de euro, aşa-numitul Mall Cultural, dar eu cred că 300 de deputaţi sau senatori sau cum va fi în unicameral, au loc acolo, în clădirea aceasta, iar această minunată clădire să aducă plusvaloare poporului român", a arătat Prigoană.
Întrebat dacă actualul sediu al Parlamentului va fi transformat în mall, Prigoană a recunoscut că există nişte discuţii avansate cu companii de entertainment.
?În accepţiunea noastră, mall-ul înseamnă magazin, dar nu va fi magazin, ci cu totul şi cu totul altceva, vor fi cele mai mari expoziţii şi târguri de pe planetă, în ceea ce priveşte domenii de activitate variate: lansări de CD-uri, probabi băieţii se gândesc să mute festivalurile internaţionale în Bucureşti" a detaliat Prigoană.
El a suţinut că acest proiect va aduce ?plusvaloare? la bugetul de stat, deoarece înseamnă turism, transport, cazare şi masă. "Rolul meu acesta este să aduc bani la buget, nu să cer", a conchis Prigoană.
Antena3.ro

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close