Antena 3 CNN Politică Social democraţii şi liberalii îşi aruncă săgeţi cu privire la programul de guvernare

Social democraţii şi liberalii îşi aruncă săgeţi cu privire la programul de guvernare

Social democraţii şi liberalii îşi aruncă săgeţi cu privire la programul de guvernare
12 Oct 2008   •   17:47

O lună jumătate până la alegeri, iar lupta pentru voturi devine din ce în ce mai ascuţită. Liderii Alianţei PSD-PC au atacat actuala putere, susţinând că lupta dintre cele două palate a dus la un dezechilibru care poate afecta viitorul României. ?Lupta oarbă pentru putere a condus, de fapt la parcelarea politică a structurilor de forţe?, susţine liderul social democrat, Mircea Geoană. El a condamnat de asemenea iniţiativa Guvernului de a înfiinţa o companie energetică naţională, pe care o consideră greşită ?şi din punct de vedere economic, şi din punctul de vedere al costurilor pentru consumatori, şi din punctul de vedere al unei strategii de securitate naţională?.

Răspunsul liberalilor a venit şi el imediat, prin vocea coordonatorului de campanie al PNL, Bogdan Olteanu. El a contracarat pe rând fiecare din punctele conţinute de oferta de guvernare social-democrată. Referitor la Compania Energetică Integrată, Bogdan Olteanu susţine că aceasta ?vizează interesul naţional, asigură securitatea energetică în România şi preţuri mai mici?.
El a reamintit că un plan de înfiinţare a unei astfel de companii s-a aflat şi în programul de guvernare al cabinetului Năstase, care însă nu reuşit să finalizeze proiectul. El a precizat, de asemenea, că preşedintele social-democrat al Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor a anunţat, chiar în anul 2008, că înfiinţarea companiei este ?cea mai bună idee în domeniul energiei electrice?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close