Antena 3 CNN Politică Suspiciuni privind numărătoarea paralelă efectuată de PD-L (VIDEO)

Suspiciuni privind numărătoarea paralelă efectuată de PD-L (VIDEO)

Suspiciuni privind numărătoarea paralelă efectuată de PD-L (VIDEO)
09 Dec 2009   •   09:14

Numărătoarea paralelă a democrat-liberalilor s-a desfăşurat fără ajutorul unor instituţii ale statului. Cu asta se apără democrat-liberalii în faţa acuzaţiilor de fraudare. PD-L este mai mult preocupat de formula de guvernare, una cu PNL.

Preşedintele PD-L Emil Boc susţine că numărătoarea paralelă s-a bazat pe rezultatele comunicate de către reprezentanţii partidului în secţiile de votare.

"Numărătoarea paralelă pe care a efectuat-o PDL a fost făcută pe baza rezultatelor comunicate de către reprezentanţii noştri din secţiile de votare, pe baza procesului-verbal semnat de toate partidele politice, de toţi membrii care făceau parte din birourile secţiei de votare şi acele rezultate ne-au fost comunicate nouă, le-am centralizat şi le-am prezentat opiniei publice, fără niciun soft din partea niciunei alte instituţii a statului", susţine Boc.

În noaptea alegerilor însă, un jurnalist, Corina Drăgotescu, a asistat la numărarea paralelă a PDL şi a afirmat că sistemul este pus la dispoziţie de către STS. Şi Adriean Videanu a vorbit despre furnizorul sistemului folosit de PDL.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale dezminte însă că a pus la dispoziţia PD-L logistica sa.

"Infrastructura de comunicaţii şi informatică construită de S.T.S. pentru procesele electorale a fost pusă numai la dispoziţia autorităţilor abilitate de lege în organizarea şi desfăşurarea proceselor electorale din 2007, inclusiv pentru cel din 6 decembrie 2009. La acest sistem nu au avut acces partidele politice", se arată într-un comunicat al STS.

Social-democraţii au însă o altă explicaţie pentru rapiditatea cu care PD-L recepţiona informaţiile din teritoriu. Datele centralizate de STS au trecut mai întâi pe la sediul din Modrogan, după care au ajuns concomitent la Institutul Naţional de Statistică şi Biroul Electoral Central.




Antena 3

×
Subiecte în articol: STS
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close