Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: ALDE pregătește o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției

Tăriceanu: ALDE pregătește o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției

Tăriceanu: ALDE pregătește o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției
Sursa foto: sursa: Agerpres
16 Mar 2016   •   23:25

ALDE pregătește o moțiune simplă împotriva ministrului justiției Raluca Prună, a anunțat, miercuri, copreședintele formațiunii politice, Călin Popescu Tăriceanu, transmite Agerpres.

 "Ministrul de justiție s-a descalificat spunând că drepturile omului sunt un lux. Eu cred că aici și premierul ar fi trebuit să reacționeze. O astfel de declarație în orice țară democratică ar fi dus instantaneu la demiterea ministrului justiției. (...) ALDE va pregăti o moțiune simplă pe acest subiect, pe justiție, evident", a afirmat Tăriceanu, la B1 TV.

El a susținut că declarația ministrului justiției a fost "total nefericită", adăugând că aceasta nu este "la prima gafă".

"Moțiunea simplă este generată de această declarație total nefericită a ministrului justiției care este emblematică pentru modul în care ministrul gândește domeniul justiției, pentru modul în care a fost redactată o ordonanță (privind interceptările—n.r.) care este neconstituțională chiar pe domeniul dreptului și libertăților individului. Deci suntem într-un mare deficit democratic și acest lucru nu poate să rămână nesancționat cel puțin din partea ALDE care suntem un partid liberal și care punem mai presus apărarea drepturilor și libertăților", a adăugat Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, moțiunea este deschisă tuturor partidelor care consideră că atitudinea ministrului justiției este "un atac grav la adresa democrației".

Ministrul Justiției Raluca Prună a declarat, luni, în legătură cu ordonanța privind interceptările, că aceasta nu restrânge drepturi și libertăți, ci tocmai le face efective. "Cu o urmărire penală și o combatere a infracționalității slabe, discuția despre drepturi e un lux teoretic", a adăugat Prună.

×
Subiecte în articol: Raluca Prună ALDE motiune simpla
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close