Antena 3 CNN Politică Tăriceanu nu vrea independent sau candidat unic la preşedinţie

Tăriceanu nu vrea independent sau candidat unic la preşedinţie

Tăriceanu nu vrea independent sau candidat unic la preşedinţie
Sursa foto: popescu tariceanu
10 Feb 2009   •   00:27

Preşedintele Partidului Naţional Liberal nu este de acord cu susţinerea unui candidat independent la prezidenţiale. Ideea lansată şi apărată de Bogdan Olteanu nu este pe placul lui Călin Popescu Tăriceanu, care a precizat că liberalii nu sunt de acord nici cu varianta prezentării în alegerile pentru Cotroceni a unui candidat unic împotriva lui Traian Băsescu, idee lansată de Institutul de studii social-democrate "Ovidiu Şincai".
De altfel, fostul premier se arată destul de optimist şi consideră că alegerile pentru cea mai înaltă funcţie în stat sunt departe, deşi doar câteva luni mai despart alegătorii de viitorul scrutin, iar un viitor candidat va trebui să surmonteze un handicap destul de mare în faţa actulului preşedinte.
"Nu aş putea să spun că se discută, pentru că alegerile pentru preşedinţia României sunt totuţi destul de departe. Nu a început o discuţie în acest sens", declara fostul premier, citat de România Liberă.
Tariceanu a mai anunţat că se pregăteşte o modificare a statutului partidului, preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, fiind cel care conduce o comisie în acest sens, care va prezenta un raport la congresul din martie. "Statutul ne dă un element important în ceea ce înseamnă norma de reprezentare, care este calculată în funcţie de numărul de membri existenţi în fiecare filială. Am stabilit un mecanism care ţine cont de rezultatul în primul rând la alegerile locale, în al doilea rând la cele generale, şi în al treilea rând la alegerile pentru PE?.
O altă comisie va analiza candidaţii pentru Parlamentul European, preşedinţii acesteia fiind Teodor Meleşcanu şi Crin Antonescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close