Antena 3 CNN Politică Tăriceanu pune tunurile pe Daniel Constantin, dar se abține de la retragerea sprijinului politic

Tăriceanu pune tunurile pe Daniel Constantin, dar se abține de la retragerea sprijinului politic

Tăriceanu pune tunurile pe Daniel Constantin, dar se abține de la retragerea sprijinului politic
26 Mar 2017   •   16:17

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că el va adopta o poziţie de abţinere în cazul în care în şedinţa Biroului Politic Central al ALDE de duminică se va supune la vot propunerea de retragere a sprijinului politic pentru Daniel Constantin.

Întrebat cum va vota în cazul unei asemenea propuneri, Tăriceanu a replicat: "A existat o astfel de propunere din partea unui coleg. Nu pot să spun care este sentimentul care predomină în momentul de faţă. O să avem în cursul zilei de duminică o discuţie mai largă într-un organism statutar. (...) Eu m-aş abţine într-o astfel de chestiune, pentru că interesul meu a fost ca ALDE să fie o construcţie puternică, solidă, dar sigur că, în acelaşi timp, nu pot să nu observ anumite derapaje...Nu pot să nu constat, cu părere de rău, anumite luări de poziţie care pe mine mă surprind", adăugând că declaraţiile din ultima perioadă ale lui Daniel Constantin arată că acesta se poziţionează ca un "reprezentant al sistemului".

Tăriceanu a adăugat că, în opinia sa, "politica nu este făcută ca unii să obţină poziţii în Guvern sau în alte structuri". "Politica este făcută de oameni care au împreună o credinţă în valori şi principii", a spus copreşedintele ALDE.

De asemenea, el a arătat că există în spaţiul public informaţii vehiculate că din partea grupării de nemulţumiţi din ALDE strânsă în jurul lui Daniel Constantin şi a celei similare din PSD, grupată în jurul lui Victor Ponta, ar exista intenţia creării unui partid naţionalist care să acţioneze în cadrul actualei coaliţii guvernamentale pe modelul UNPR din perioada guvernării Ponta. Tăriceanu a mai adăugat că UNPR în acea perioadă a făcut o politică a "şantajului'', lucru cu care el nu poate fi de acord.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close