Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Nu am niciun motiv să fac publică discuţia mea cu Vladimir Putin

Traian Băsescu: Nu am niciun motiv să fac publică discuţia mea cu Vladimir Putin

Traian Băsescu: Nu am niciun motiv să fac publică discuţia mea cu Vladimir Putin
12 Ian 2009   •   17:52

Traian Băsescu a declarat luni, în prezenţa preşedintelui CE Jose Manuel Durao Barosso că nu are niciun motiv să facă publică discuţia avută cu premierul rus Vladimir Putin, pe tama livrărilor de gaz.
Preşedintele român a discutat la telefon cu Vladimir Putin, în cursul săptămânii trecute, imediat după sistarea livrărilor de gaz rusesc către ţara noastră.
În urma acestei discuţii, premierul rus a făcut, la Moscova, în cadrul unei conferinţe de presă, o ofertă României. El a propus să vândă întreaga cantitate de gaz necesară Ucrainei companiilor noastre de stat, urmând ca autorităţile române să decidă apoi la ce preţ să îl vândă mai departe.
În legătură cu acest subiect, preşedintele român a declarat că nu are niciun motiv să intre în speculaţiile presei cu privire la o eventuală ofertă concretă făcută de premierul rus.
Mai multe voci din diplomaţia românească au afirmat că oferta făcută de premierul rus într-o notă ironică României a reprezentat un mod de a taxa faptul că preşedintele Băsescu a acţionat de unul singur în condiţiile în care celelalte ţări membre ale Uniunii Europene au ales să acţioneze împreună.
La finalul întâlnirii cu Barosso, preşedintele român a declarat că în recenta criză a gazului rusesc, România aproape că nu a fost afectată. ?În ceea ce priveşte modul în care România a fost afectată de aceasta criză a gazelor, putem spune că, practic, ţara noastră nu a fost în dificultate în această perioadă.? a spus preşedintele.
Cu toate acestea, el s-a declarat un susţinător al proiectelor energetice alternative ale UE, şi şi-a exprimat regretul că lipsa infrastructurii a făcut aproape imposibil ca ţara noatră să ajute alte ţări afectate de criza gazului rusesc. ?Din păcate această criză a arătat României că lipsa conductelor de interconectare ne-a pus în situaţia de a nu fi apţi să ajutăm ţările din jurul nostru.? a declarat preşedintele Băsescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close