Antena 3 CNN Politică Viorel Hrebenciuc a fost ARESTAT preventiv. "Mă prezint cu inima deschisă în faţa judecătorilor"

Viorel Hrebenciuc a fost ARESTAT preventiv. "Mă prezint cu inima deschisă în faţa judecătorilor"

de O.P.    |    29 Oct 2014   •   08:19

UPDATE: În această dimineaţă, Hrebenciuc a fost arestat preventiv.

----------------------

Viorel Hrebenciuc aşteaptă decizia magistraţilor de la Înalta Curte referitoare la cererea procurorilor de arestare preventivă în dosarul retrocedărilor ilegale.

Hrebenciuc a fost adus cu duba în arestul IPJ Braşov în urmă cu doar câteva ore, după ce a fost reţinut ieri în jurul prânzului. În cererea de arestare apar şase capete de acuzate pe numele său.

Procurorii DNA Braşov au conexat dosarul retrocedărilor ilegale cu cel al traficului de influenţă în care Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova plănuiau modificarea anumitor legi, astfel încât să se evite o condamnare a fostului deputat.  

Viorel Hrebenciuc susţine că este nevinovat şi că se prezintă cu inima deschisă în faţa judecătorilor.

Viorel Hrebenciuc a ajuns în faţa magistraţilor de la Înalta Curte, după ce a fost audiat 5 ore de procurorii DNA Braşov. Aceştia spun că este necesară arestarea lui pentru a impiedica sustragerea acestuia de la urmărirea penală.

Procurorii DNA au şase capete de acuzaţii pe numele lui VIorel Hrebenciuc. Constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, spălare de bani, cumpărare de influenţă şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Viorel Hrebenciuc este acuzat că ar fi făcut presiuni la conducerea Romsilva, pentru ca institutia să nu se mai opună ca un presupus moştenitor al lui Nicoale Ghica, Paltin Suturdza, să intre în posesia a 43.000 de hectare de pădure. Anchetatorii spun că în schimbul acestor intervenţii, Hrebenciuc urma să primească 12.000 de hectare de teren forestier.

În urmă cu o săptămână, anchetatorii l-au arestat în acelaşi dosar şi pe Andrei Hrebenciuc, fiul politicianului. El ar fi fost cel prin care hectarele de teren presupuse a fi mită, intrau în legalitate.

×
Subiecte în articol: Viorel Hrebenciuc

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close