Antena 3 CNN Politică Viorel Hrebenciuc: Băsescu are atitudine iresponsabilă din motive strict electorale

Viorel Hrebenciuc: Băsescu are atitudine iresponsabilă din motive strict electorale

Viorel Hrebenciuc: Băsescu are atitudine iresponsabilă din motive strict electorale
Sursa foto: Viorel Hrebenciuc
19 Iul 2009   •   15:50

Traian Băsescu a provocat intenţionat huiduielile maghiarilor la Tuşnad, cred analiştii politici, care critică maniera în care preşedintele îşi face campanie electorală. Nici social-democraţii nu văd cu ochi buni atitudinea şefului statului.

Analistul Marius Pieleanu consideră că preşedintele "A încercat să câştige voturile românilor, mai mult sau mai puţin naţionalişti, şi să decidă votul nehotărâţilor români în favoarea sa în detrimentul potenţialului şi teoreticului vot al comunităţii maghiare pentru el în turul doi?. Şi analistul politic Dan Petre este de părere că atitudinea lui Traian Băsescu de la Tuşnad a avut scopul de ?a revitaliza voturile naţionaliste sau voturile de frică din Transilvania?.

Când vorbesc despre incidentul de sâmbătă, social democraţii îl asociază tot cu acţiunile de campanie electorală. Viorel Hrebenciuc este de părere că şeful statului i-a provocat pe tinerii maghiari prin acţiunile sale, fapt care nu face deloc bine României în această perioadă nici pe plan intern nici pe plan extern.

Viorel Hrebenciuc spune că nu este bine să dezgropi acum astfel de probleme şi să lansezi provocări pe fondul unor răni care nu au fost încă închise. El concluzionează că, practic, tot ce a încercat Traian Băsescu prin atitudinea sa a fost să atragă voturile electoratului român din Ardeal.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Viorel Hrebenciuc
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close