x close

Ionela Prodan a murit. Cum a ajuns artista să candideze în 2016 pentru un fotoliu de senator

16 Apr 2018   •   21:54
Ionela Prodan a murit. Cum a ajuns artista să candideze în 2016 pentru un fotoliu de senator

Ionela Prodan a murit. Interpreta de muzica populară Ionela Prodan, mama impresarei de fotbal Anamaria Prodan, a ajuns să candideze pentru Senat la alegerile parlamentare din luna decembrie 2016, fiind prima pe lista PSD Covasna.

Ionela Prodan a murit. La vremea respectivă, artista a anunţat că prin intermediul experienţei sale atât în cultură, cât şi în administraţie, îşi doreşte să lupte pentru rezolvarea problemelor curente ale covăsnenilor, dar şi pentru promovarea formaţiilor şi ansamblurilor de dansuri şi muzică populară românească din judeţul Covasna.

Ionela Prodan a murit.„Datorită experienţei mele ca om de cultură, am decis să vin în această zonă să candidez ca senator. Pentru mine comunicarea e sfântă. Nu poţi să realizezi nimic de unul singur. (...) Cu drag, cu bucurie şi emoţie am venit la dumneavoastră pentru că unitatea naţională, acest nestemat istoric al nostru ca naţiune, trebuie să rămână la loc de cinste şi sfânt. Ne apărăm şi ne iubim ţara şi tânăra generaţie trebuie să continue această aşa zisă politică pe care noi trebuie să o dirijăm spre buna poziţionare a României în lume”, a declarat Ionela Tănase (Prodan).

Ionela Prodan a murit. Cu aceeaşi ocazie, Ionela Tănase (Prodan) a spus că va dărui comunităţii din judeţul Covasna o baladă scrisă de ea şi închinată voievodului Mihai Viteazul. „Vreau să dăruiesc aici „Balada lui Mihai Viteazul”. Aş vrea să vin, să o cânt de 1 Decembrie. Aş vrea să devină un imn al românilor”, a explicat aceasta.

Ionela Prodan a murit. Întrebată de ce a ales judeţul Covasna şi nu orice alt judeţ din ţară pentru a participa la lupta electorală pentru funcţia de senator, aceasta ne-a spus: „Acest judeţ mi-a fost prezentat şi nu l-aş fi dat pentru altul, nici măcar pentru Dolj, locul unde m-am născut şi am crescut. Acolo mă învârtesc de o viaţă şi oamenii mă cunosc de când eram mică. Pe principiul acesta am venit aici, ca să merg cot la cot şi umăr la umăr cu oamenii de aici. Obligativitatea mea este de a aduce la îndeplinire ce îmi spun oamenii de aici, din Covasna”.

Ionela Prodan a murit. Cunoscută îndeosebi datorită carierei sale în muzica populară, Ionela Tănase (Prodan), membră a Partidului Social Democrat din 1996, a avut mai multe funcţii în diverse organizaţii de cultură, dar şi în Ministere, printre care şi cea de director în Ministerul Culturii şi Cultelor sau reprezentant special pentru românii de pretutindeni, din cadrul Ministerului de Externe.

Ionela Prodan a murit. Presedintele filialei, deputatul Horia Grama, a declarat, joi, ca propunerea a venit din partea conducerii centrale a partidului si a fost acceptata de organizatia judeteana pe considerentul ca Ionela Prodan este o persoana cu notorietate, are o prestigioasa cariera profesionala si poate sprijini cultura romaneasca si biserica ortodoxa din judetul Covasna.

Parteneri
Parteneri
sati