Antena 3 CNN Show Showbiz Pianistul şi jazzmanul Oscar Peterson a încetat din viaţă

Pianistul şi jazzmanul Oscar Peterson a încetat din viaţă

Pianistul şi jazzmanul Oscar Peterson a încetat din viaţă
27 Dec 2007   •   11:49

Pianistul Oscar Peterson, personalitate celebră în comunitatea internaţională a jazz-ului, a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, la reşedinţa sa din Toronto, ca urmare a unui blocaj renal, informează Daily Mail. Oscar Peterson era cunoscut datorită improvizaţiilor sale, care l-au transformat în unul dintre cei mai influenţi pianişti de jazz din lume. Pe parcursul unei cariere de circa 70 de ani, muzicianul canadian a cântat împreună cu unele dintre cele mai mari nume ale jazz-ului internaţional, cum ar fi Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Charlie Parker şi Dizzy Gillespie, şi a câştigat opt premii Grammy.

Peterson a fost invitat în numeroase rânduri să cânte pentru şefi de state, inclusiv pentru regina Marii Britanii, şi a scris "A Royal Wedding Suite" pentru nunta Prinţului Charles şi a Dianei Spencer. Născut într-un cartier sărac din Montreal, Peterson a moştenit pasiunea pentru muzică de la tatăl său.

La vârsta de cinci ani, Oscar a învăţat să cânte la trompetă şi pian, însă a ales pianul după ce s-a îmbolnăvit de tuberculoză. El a devenit adolescentul-senzaţie în Canada, cântând în cadrul unor formaţii dance şi înregistrând albume în anii 1930-1940.

OSCAR PETERSON INTERPRETÂND UNA DINTRE IMPROVIZAŢIILE SALE

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close