Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Derrick Rose a devenit cel mai tănăr jucător desemnat MVP în NBA

Derrick Rose a devenit cel mai tănăr jucător desemnat MVP în NBA

Derrick Rose a devenit cel mai tănăr jucător desemnat MVP în NBA
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Mai 2011   •   10:45

Derrick Rose a câştigat trofeul MVP (Most Valuable Player), acordat celui mai bun jucător din NBA de-a lungul sezonului regulat pe baza voturilor a 120 de jurnalişti din Statele Unite. Fundaşul celor de la Chicago Bulls a adunat 1.182 de puncte, cu peste 500 mai mult decât următorul clasat, Dwight Howard (Orlando Magic, 643), podiumul fiind completat de LeBron James (Miami Heat, 522).

 
La nici 23 de ani, pe care îi va împlini pe 4 octombrie, Rose este cel mai tânăr jucător din istorie care primeşte această distincţie, precedentul record fiind deţinut de Wes Unseld, desemnat MVP la finalul sezonului 1968/69.
 
Cu 2.026 de puncte, 623 de pase decisive şi 330 de recuperări, Rose a devenit cel de-al cincelea jucător din istoria NBA care reuşeşte peste 2.000 de puncte, 600 de pase decisive şi 300 de recuperări în timpul sezonului regulat, intrând astfel într-o galerie selectă care îi mai cuprinde pe Oscar Robertson, John Havlicek, Michael Jordan şi LeBron James. De asemenea, baschetbalistul de 22 de ani i-a condus pe Chicago Bulls spre cel mai bun record din Ligă, 62 de victorii şi 20 de înfrângeri.
 
Atunci când am spus că îmi doresc să fiu MVP, nu am glumit. Ştiam că am muncit mult în timpul verii şi în pre-sezon şi mereu mi-am propus să mă autodepăşesc”, a spus Rose, care a dedicat premiul mamei sale: „Aş fi putut câştiga orice, ea tot ar fi fost mândră de mine. Este o femeie puternică şi tot ce îşi doreşte este să-şi vadă copiii realizaţi. Probabil că, pentru ea, este incredibil că am ajuns aici”.
 
Paralela cu Michael Jordan a venit firesc, mai ales că Rose este doar al doilea jucător al lui Bulls care devine MVP, reuşind totodată să egaleze performanţa lui Jordan din 1988/89 de a încheia sezonul regulat în top 10 atât la puncte marcate, cât şi la pase decisive.
 
Sunt mult prea departe de el, nu se pot face comparaţii. Ar fi grozav să fiu vreodată aproape de performanţele sale. Oricum, aceasta este altă echipă, într-o altă eră”, a comentat Derrick Rose, cel în care fanii „taurilor” îşi pun speranţele pentru o nouă hegemonie în NBA, asemănătoare celei din anii '90. 

×
Subiecte în articol: Derrick Rose NBA Chicago Bulls
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close