Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Playoff NBA: Chicago Bulls şi Los Angeles Lakers, învinse pe teren popriu

Playoff NBA: Chicago Bulls şi Los Angeles Lakers, învinse pe teren popriu

Playoff NBA: Chicago Bulls şi Los Angeles Lakers, învinse pe teren popriu
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Mai 2011   •   15:00

La numai o zi după ce a fost numit Antrenorul anului în NBA, Tom Thibodeau nu a reuşit să evite înfrângerea lui Chicago Bulls în primul meci din semifinalele Conferinţei de Est împotriva Atlantei Hawks, scor 95-103.

Eroul partidei a fost Joe Johnson, care a reuşit 34 de puncte, în timp ce Jamal Crawford s-a dovedit încă o dată arma secretă de pe banca „şoimilor”, terminând meciul de la United Center cu 22 de puncte. De cealaltă parte, Derrick Rose, care, conform surselor a câştigat premiul de MVP, a înregistrat un double-double, 24 de puncte şi 10 pase decisive, iar Luol Deng a contribuit cu 21 de puncte şi 6 recuperări, insuficient însă pentru ca echipa cu cel mai bun procentaj din Est la finalul sezonului regulat să obţină victoria.

Acum sper doar să nu ne trezim prea târziu şi că suntem pregătiţi pentru următorul meci”, a declarat Rose, care a suferit o uşoară accidentare la glezna stângă în ultimele secunde ale întâlnirii de luni, însă prezenţa sa în partida de miercuri, a doua a seriei, nefiind pusă în pericol.

Nici Los Angeles Lakers nu s-a descurcat mai bine în primul meci al seriei cu Dallas Mavericks. Actuala campioană NBA a fost învinsă pe teren propriu, scor 94-96, deşi Kobe Bryant a marcat 36 de puncte.

Texanii au avut un Dirk Nowitzki în zi mare, extrema germană încheind partida cu 28 de puncte şi 14 recuperări, în timp ce Jason Kidd a reuşit 7 puncte şi 11 pase decisive. Meciul ar fi putut avea totuşi un alt deznodământ, dacă Lakers nu ar fi pierdut uşot două mingii în ultimele 30 de secunde, în urma cărora cele două staruri ale texanilor au ajuns la linia de aruncări libere, iar Kobe nu ar fi ratat aruncarea decisivă cu trei secunde înainte de final.

Nu a fost cel mai bun meci al nostru, dar şi aşa am reuşit să câştigăm. Însă Lakers s-au mai aflat în situaţii asemănătoare şi au găsit o cale de a se impune într-o astfel de serie, deci deocamdată nu am făcut nimic”, a spus Jason Kidd.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close