Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Moment istoric la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018. Mirai Nagasu, prima sportivă din SUA care reușește un triplu axel la JO

Moment istoric la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018. Mirai Nagasu, prima sportivă din SUA care reușește un triplu axel la JO

Moment istoric la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018. Mirai Nagasu, prima sportivă din SUA care reușește un triplu axel la JO
Sursa foto: Captură foto Youtube
13 Feb 2018   •   11:50

JO2018 PyeongChang - Jocurile Olimpice de Iarnă 2018. Patinatoarea americană Mirai Nagasau a făcut istorie la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang după ce a reuşit o săritură triplu axel cu o aterizare perfectă, cel mai dificil salt din patinaj, fiind prima sportivă din SUA şi a treia din lume care a reuşit o asemenea figură la Olimpiada de iarnă, scrie Reuters. 

Înaintea sa, o astfel de execuţie mai reuşiseră patinatoarele japoneze Midori Ito (1988, Calgary) şi Mao Asada (2010, Vancouver). 

''Mă simt grozav. (...) Cu coada ochiului i-am văzut pe colegii mei care stăteau pe margine şi erau entuziasmaţi. Poate e ceva genetic japonez, dar eu sunt americancă, prima care reuşeşte o astfel de săritură'', a spus, după încheierea numărului, Nagasu. 

La programul liber feminin, Nagasu a obţinut 137,53 puncte, situându-se pe locul doi, după Alina Zaghitova (OAR - sportivii olimpici din Rusia), cu 158,08 puncte. Punctajul său a contribuit la câştigarea bronzului pentru echipa americană, la masculin colegul său, Adam Rippon, ocupând locul trei, cu 172,98 puncte. 

Mirai Nagasu, 24 de ani, s-a născut în Statele Unite din părinţi imigranţi. A început să facă patinaj la vârsta de cinci ani, avându-o ca model pe Michelle Kwan, de două ori campioană olimpică, în 1998 şi 2002. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Jocurile Olimpice de iarna Pyeongchang
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close