Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cupa Angliei sărbătoreşte 140 de ani de existenţă pe terenul unde s-a jucat unul dintre primele meciuri ale competiţiei

Cupa Angliei sărbătoreşte 140 de ani de existenţă pe terenul unde s-a jucat unul dintre primele meciuri ale competiţiei

Cupa Angliei sărbătoreşte 140 de ani de existenţă pe terenul unde s-a jucat unul dintre primele meciuri ale competiţiei
de M.T.    |    10 Noi 2011   •   13:53

Cupa Angliei sărbătoreşte în acest weekend 140 de ani de existenţă şi, mai mult decât atât, sâmbătă va reveni pe terenul unde s-a jucat unul dintre primele meciuri ale celei mai vechi competiţii fotbalistice din lume.

York Road este arena pe care Maidenhead United îşi joacă meciurile de acasă de 140 de ani, un adevărat record mondial, FIFA şi federaţia engleză recunoscându-l ca fiind stadionul folosit neîntrerupt de acelaşi club pentru cea mai lungă perioadă în istorie.

Echipa care acum evoluează în Conference South, al şaselea eşalon al fotbalului din Anglia, s-a aflat printre participante la prima ediţie a Cupei Angliei. Pe 11 noiembrie 1871, Maidenhead United învingea cu 2-0 pe Marlow, însă avea să fie eliminată în turul următor de Crystal Palace, care s-a impus cu 3-0.

Sâmbătă, pe York Road vine Aldershot, echipă din League Two (divizia a patra), iar preşedintele lui Maidenhead este mândru de locul pe care clubul său îl are în istoria Cupei Angliei.

Este un club plin de istorie şi tradiţie şi este grozav să fiu parte din el. Un conducător de club trebuie să fie mereu conştient de ceea ce s-a întâmplat în trecut şi are responsabilitatea de a păstra tradiţia. Recordul pe care îl deţine stadionul nostru ne face pe toţi să fim foarte mândri”, a spus Peter Griffin pentru BBC.

În ciuda faptului că echipa sa nu porneşte ca favorită, managerul celor de la Maidenhead, Johnson Hippolyte, fost jucător chiar la Aldershot, consideră că farmecul competiţiei rămâne intact şi orice meci jucat este o adevărată sărbătoare.

Să joci în Cupa Angliei este o experienţă minunată, mai ales când ai şansa de a întâlni un club profesionist. Este un sentiment special şi plăcut”, a explicat Hippolyte, convins că elevii săi se pot califica mai departe: „Pariez că vor fi câteva surprize în acest weekend. De ce nu am fi noi una dintre echipele care să producă una dintre ele?”.

Principala atracţie rămâne însă stadionul York Road. Iar faptul că la 140 de ani de momentul în care Cupa Angliei se întoarce într-unul dintre locurile din care a început totul este cu adevărat un eveniment pentru Maidenhead, un oraş de nici 100.000 de locuitori. Acesta este şi motivul pentru care anunţul că meciul nu va fi televizat a fost primit cu oarecare tristeţe.

Înainte de a vorbi despre echipa noastră, toată lumea discută despre stadion”, spune cu mândrie peter Griffin, care continuă: „Mă amuz când aud că această competiţie nu mai este ceea ce era odată. Poate aşa se întâmplă la echipele care joacă în Liga Campionilor, dar pentru amatori ca noi, habar n-aveţi cât de mult înseamnă”.

Probabil un succes aniversar, atât pentru stadion, cât şi pentru competiţia în sine, ar fi primit extraordinar de suporteri. Iar Maidenhead şi-ar consolida locul în istoria Cupei Angliei.


×
Subiecte în articol: FA Cup Cupa Angliei
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close