Antena 3 CNN Sport Fotbal extern CUTREMUR la FIFA: Şapte oficiali de rang înalt, reţinuţi pentru CORUPŢIE. UEFA cere amânarea alegerilor pentru şefia FIFA

CUTREMUR la FIFA: Şapte oficiali de rang înalt, reţinuţi pentru CORUPŢIE. UEFA cere amânarea alegerilor pentru şefia FIFA

CUTREMUR la FIFA: Şapte oficiali de rang înalt, reţinuţi pentru CORUPŢIE. UEFA cere amânarea alegerilor pentru şefia FIFA
27 Mai 2015   •   21:40
Update 21.40: 

Secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, a cerut, miercuri, amânarea alegerilor pentru preşedinţia FIFA, după ce şapte oficiali au fost reţinuţi de Ministerul elveţian de Justiţie în cadrul anchetei privind fapte de corupţie, instrumentată de FBI şi de Departamentul american de Justiţie.
 
"UEFA consideră că ar trebui amânat Congresul FIFA, iar alegerile pentru funcţia de preşedinte (n.r. - prevăzute vineri) să aibă loc peste şase luni", a declarat Infantino, la Varşovia, unde se află pentru finala Ligii Europa.


Update 13.15: 


Biroul Procurorului General din Statele Unite a anunţat că sunt şapte persoane reţinute, acestea fiind Jeffrey Webb, Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas, Eugenio Figueredo, Rafael Esquivel şi José Maria Marin, iar în acest moment sunt puse în aplicare mandatele de reţinere.

De asemenea, au loc percheziţii la sediul CONCACAF din Miami, Florida.

Walter de Gregorio, purtătorul de cuvânt al FIFA a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că organismul pe care îl reprezintă va coopera cu autorităţile în cadrul anchetelor şi că este "un moment dificil pentru toată lumea".

Totodată, oficialul a afirmat că nu va fi reluat votul privind organizarea Cupelor Mondiale din 2018 şi 2022 şi că acestea se vor disputa în Rusia, respectiv Qatar şi că alegerile pentru preşedinţia FIFA vor avea loc după calendarul stabilit.


Update 12.45:

Biroul Procurorului General al Elveţiei a emis un comunicat de presă în care anunţă că zece persoane vor fi interogate, privind votul din 2010, privind organizarea Cupelor Mondiale din 2018 şi 2022.

Este vorba de zece persoane, membere ale Comitetului Executiv al FIFA la acea dată. Printre acuzaţiile aduse se numără şi spălarea de bani.

Investigaţia autorităţilor elveţiene este una separată de cea a autorităţilor americane.

Ştire initială:

Poliţia elveţiană a arestat şase oficiali ai FIFA, acuzaţi de acte de corupţie.

Aceştia au fost "săltaţi" la Zurich, acolo unde, vineri, vor avea loc alegerile pentru funcţia de preşedinte al FIFA, unde Sepp Blatter este favorit pentru un al cincilea mandat.

Blatter nu se numără printre cei reţinuţi, dar a fost una dintre ţintele investigaţiei, care nu s-a încheiat. Numele celor reţinuţi nu au fost făcute publice, dar se speculează că printre ei se numără şi doi dintre vicepreşedinţii FIFA. Unul dintre aceştia ar fi Jeffrey Webb.

Infracţiunile pentru care sunt acuzaţi cei şase au datează şi din anii '90, iar totalul mitelor plătite s-ar ridica la peste 100 de milioane de dolari.

În schimbul acestor bani ar fi fost oferite diverse sponsorizări pentru anumite meciuri în America Latină. Sunt vizate şi voturi acordate pentru organizarea Cupei Mondiale.

Acuzaţiile au fost formulate de Statele Unite, acolo unde s-ar fi aranjat multe dintre ilegalităţi.

×
Subiecte în articol: FIFA coruptie
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close