Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Jucătorii lui Leyton Orient, răsplătiţi cu o excursie la Las Vegas pentru remiza cu Arsenal din FA Cup

Jucătorii lui Leyton Orient, răsplătiţi cu o excursie la Las Vegas pentru remiza cu Arsenal din FA Cup

Jucătorii lui Leyton Orient, răsplătiţi cu o excursie la Las Vegas pentru remiza cu Arsenal din FA Cup
21 Feb 2011   •   11:05

Cupa Angliei rămâne o competiţie al cărei farmec nu a fost alterat de trecerea timpului. Cea mai veche competiţie fotbalistică din lume continuă să se desfăşoare fără ca la tragerea la sorţi să existe capi de serie, astfel că un Manchester United - Liverpool este posibil încă din primele faze. Sau poate produce surprize, cum s-a întâmplat duminică, atunci când Arsenal, echipa care cu patru zile mai devreme învinsese e Barcelona în Liga Campionilor, nu a reuşit să treacă de Leyton Orient, o echipă de la mijlocul clasamentului din League One, al treilea eşalon al fotbalului englez.

Cehul Rosicky a deschis scorul pentru tunari în minutul 53, însă gazdele nu s-au predat aşa uşor. Cu un minut înaintea finalului, Tehoue a reuşit să egaleze şi să adauge un meci în plus la programul şi aşa aglomerat al echipei lui Arsene Wenger. Autorul golului celor de la Leyton Orient este un specialist al ultimelor minute. „Toate cele opt goluri reuşite de Tehoue în acest sezon au venit după minutul 85”, a dezvăluit la sfârşitul meciului managerul Russell Slade.

Deşi cei de la Leyton Orient vor fi nevoiţi să joace pentru calificarea în sferturile de finală pe Emirates, în ceea ce pare a fi o adevărată misiune imposibilă, preşedintele Barry Hearn a decis să-şi premieze jucătorii pentru rezultatul istoric pe care l-au obţinut cu o excursie la Las Vegas, programată la finalul sezonului. Promisiunea a fost făcută încă înainte de diputarea meciului, iar fotbaliştii au avut grijă ca şeful lor să nu o uite. „Cu toţii cântau Viva Las Vegas în vestiar”, a spus Rissel Slade.

O altă echipă mică, Crawley Town, din liga a cincea, a fost la un pas de surpriză împotriva lui Manchester United. Elevii lui Sir Alex Ferguson au învins pe teren propriu cu 1-0, gol marcat de Wes Brown, însă oaspeţii au avut câteva şanse importante în final, inclusiv o bară, de a amâna deznodământul la o eventuală rejucare. Nu au reuşit acest lucru, dar au dovedit o dată în plus că FC Cup rămâne o competiţie aparte.

Rezultate Cupe Angliei, optimi de finală

Birmingham - Sheffield Wednesday 3-0 (Beausejor 6, Martins 17, Murphy 53)

Stoke City - Brighton & Hove Albion 3-0 (Carew 14, Walters 22. Shawcross 43)

Man. United - Crawley Town 1-0 (Wes Brown 28)

Fulham - Bolton 0-1 (Klasnic 19)

Leyton Orient - Arsenal 1-1 ( Tehoue 89 / Rosicky 53)

Rejucare turul IV: Man. City - Notts County 5-0 (Vieira 37, 58, Tevez 84, Dzeko 89, Richards 90)

×
Subiecte în articol: FA Cup Cupa Angliei Arsenal excursie Las Vegas
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close