Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Manchester City a învins cu 4-0 pe FC Porto şi s-a calificat în optimile de finală ale Europa League

Manchester City a învins cu 4-0 pe FC Porto şi s-a calificat în optimile de finală ale Europa League

Manchester City a învins cu 4-0 pe FC Porto şi s-a calificat în optimile de finală ale Europa League
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    23 Feb 2012   •   10:51

Manchester City a îndeplinit aşteptările şi s-a calificat în optimile de finală ale Europea League. După ce s-a impus în prima manşă a duelului cu FC Porto, actuala deţinătoare a trofeului, cu 2-1, liderul din Premier League nu a avut nicio problemă şi a câştigat şi partida de pe teren propriu, scor 4-0.

Argentinianul Sergio Aguero a deschis scorul în secunda 19 a meciului retur, pentru ca bosniacul Edin Dzeko, spaniolul David Silva şi chilianul David Pizarro, aflat la primul gol pentru City, să stabilească rezultatul final în ultimul sfert de oră.

Era important pentru mine să joc bine şi sunt încântat de felul în care lucrurile au mers în favoarea mea. În ciuda scorului, a fost un meci dificil, pentru că Porto a jucat excelent în prima repriză, dar calitatea pe care o avem în ofensivă a decis în cele din urmă calificarea. Faptul că am eliminat deţinătoarea trofeului dublează satisfacţia pe care o avem”, a declarat Pizarro, jucătorul transferat de echipa lui Roberto Mancini în această iarnă, de la AS Roma.

O înfrângere la care nu ne-am aşteptat. Am întâlnit o echipă mare, dar obiectivul nostru a fost să venim aici şi să învingem. Din păcate, lucrurile nu au mers aşa cum am plănuit şi am pierdut. Ne doream să câştigăm din nou trofeul, însă nu am reuşit. Acum ne vom concentra pe competiţia internă”, a spus Joao Moutinho, unul dintre mijlocaşii lusitanilor.

În optimile de finală, Manchester City va întâlni câştigătoarea dublei dintre Legia Varşovia şi Sporting Lisabona, meciul tur, desfăşurat în Polonia, terminându-se la egalitate, scor 2-2.


×
Subiecte în articol: europa league Manchester City FC Porto
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close