Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii CM 2014: Spania a câştigat cu emoţii în Georgia. Anglia, doar egal acasă cu Ucraina

Preliminarii CM 2014: Spania a câştigat cu emoţii în Georgia. Anglia, doar egal acasă cu Ucraina

Preliminarii CM 2014: Spania a câştigat cu emoţii în Georgia. Anglia, doar egal acasă cu Ucraina
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    12 Sep 2012   •   11:44

Spania a început campania de apărare a titlului mondial cucerit în 2010 cu emoţii. Echipa antrenată de Vicente del Bosque a fost la un pas de a obţine doar o remiză la Tbilisi, împotriva Georgiei, însă golul lui Roberto Soldado din finalul întâlnirii a adus ibericilor toate cele trei puncte.

Actuala campioană mondială şi europeană a aşteptat 86 de minute golul izbăvitor, acesta venind din partea lui Soldado, titularizat surprinzător în faţa lui Fernando Torres şi David Villa, atacantul celor de la Valencia înscriind după o pasă primită de la Cesc Fabregas, intrat pe teren în repriza a doua.

Dacă spaniolii au avut de muncit serios pentru un succes cu 1-0, cealaltă favorită a grupei I, Franţa, a învins fără mari probleme echipa Belarusului. Toate golurile partidei de pe Stade de France s-au marcat după pauză, Capoue, Jallet şi Ribery punctând pentru naţionala din hexagon, în timp ce oaspeţii au marcat prin Putilo.

Marea surpriză a serii s-a produs la Londra, acolo unde Anglia nu a reuşit decât o remiză în faţa Ucrainei, scor 1-1, în grupa H. Konoplyanka i-a adus în avantaj pe vizitatori în finalul primei reprize, cu un şut senzaţional de la aproape 30 de metri, gazdele salvând un punct în minutul 87, atunci când Frank Lampard a transformat un penalty.

Finalista ultimului Campionat European, Italia, a câştigat pe teren propriu în faţa Maltei, scor 2-0, goluri Destro şi Peluso, însă nu a convins nici de această dată, la patru zile după egalul de la Sofia, cu Bulgaria.

În grupa C, Marco Reus şi Mesut Ozil, din penalty, au marcat golurile prin care Germania s-a impus cu 2-1 la Viena în partida cu Austria, în timp ce Rusia, cu Fabio Capello pe bancă, a obţinut un succes clar în Israel, scor 4-0, şi are punctaj maxim în grupa F.

Scorurile serii au fost reuşite de două echipe din fosta Iugoslavie. În grupa H, Muntenegru a învins cu 6-0 echipa statului San Marino, în deplasare, iar în grupa A, Serbia a câştigat acasă cu 6-1 în faţa Ţării Galilor.

Preliminarii CM 2014, Rezultate


Grupa A: Serbia - Ţara Galilor 6-1, Belgia - Croaţia 1-1, Scoţia - Macedonia 1-1

Grupa B: Bulgaria - Armenia 1-0, Italia - Malta 2-0

Grupa C: Suedia - Kazahstan 2-0, Austria - Germania 1-2

Grupa E: Cipru - Islanda 1-0, Norvegia - Slovenia 2-1, Elveţia - Albania 2-0

Grupa F: Israel - Rusia 0-4, Irlanda de Nord - Luxemburg 1-1, Portugalia - Azerbaidjan 3-0

Grupa G: Bosnia - Letonia 4-1, Slovacia - Liechtenstein 2-0, Grecia - Lituania 2-0

Grupa H: San Marino - Muntenegru 0-6, Polonia - Moldova 2-0, Anglia - Ucraina 1-1

Grupa I: Georgia - Spania 0-1, Franţa - Belarus 3-1


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close