Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FC Vaslui pierde la Zurich şi ratează primăvara europeană

FC Vaslui pierde la Zurich şi ratează primăvara europeană

FC Vaslui pierde la Zurich şi ratează primăvara europeană
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    14 Dec 2011   •   21:57

FC Vaslui a ratat şansa de a se califica în premieră în primăvara europeană, după ce a pierdut meciul decisiv din grupa D a Europa League cu FC Zurich, scor 0-2.

 
Echipa lui Viorel Hizo părăseşte competiţia având satisfacţia de a fi învins-o pe câştigătoarea grupei, Sporting, dar şi de a nu fi pierdut în faţa celor de la Lazio, împotriva cărora a remizat de două ori. Cu toate acestea, moldovenii regretă probabil că au pierdut uşor avantajul pe care l-au avut la Roma, într-un moment în care evoluau în superioritate numerică, sau pe cel de pe teren propriu, în meciul tur cu Zurich.
 
Prudenţa a fost cuvântul de ordine pentru ambele echipe în primele minute, dar gazdele s-au dovedit mai periculoase odată cu trecerea timpului. A fost mai întâi golul frumos al lui Chermiti, anulat corect pentru offside, în minutul 8, apoi Margairaz şi Mehmedi au ratat de puţin ţinta din poziţii favorabile.
 
Prima replică a Vasluiului a venit abia în minutul 21, când Yero Bello a păcălit pasul la offside al elveţienilor, însă a intrat în unghi şi, nesusţinut de niciun coechipier, nu a avut decât varianta şutului, respins în corner de Guatelli.
 
Deja cu o listă impresionantă de jucători indisponibili pentru cel mai important meci din istoria clubului, Viorel Hizo s-a văzut nevoit să-l schimbe şi pe Cerniauskas, după ceva mai mult de jumătate de oră, portarul lituanian suferind o accidentare. Înlocuitorul său, Claudiu Puia, a fost pus imediat la încercare de gazde, dar a intervenit sigur la execuţiile lui Djuric şi Mehmedi şi a menţinut scorul alb la pauză.
 
Forţaţi de veştile venite de la Roma, acolo unde Lazio conducea cu 1-0 pe Sporting, vasluienii au început tare partea a doua, iar Pavlovic a fost aproape de gol în minutul 54, când lovitura sa de cap a fost respinsă excelent de Guatelli, în timp ce Adailton a trimis în două rânduri puţin în afara spaţiului porţii.
 
Într-un moment în care dominarea românilor se accentua, în minutul 69, o minge pierdută uşor de Gerlem în apropierea propriului careu i-a permis lui Margairaz să deschidă scorul cu o execuţie spectaculoasă la vinclu de la aproximativ 17 metri, la care Puia nu a avut reacţie. Goalkeeperul intrat în locul titularului Cerniauskas l-a împiedicat însă pe Nikci să majoreze avantajul celor de la Zurich câteva minute mai târziu, când a prins şutul mijlocaşului bosniac.
 
Golul primit a turnat plumb în picioarele elevilor lui Viorel Hizo, care nu au mai găsit puterea de a forţa revenirea, doar Gerlem, lovitură de cap slabă din interiorul careului, dându-i ceva emoţii lui Guatelli, înainte ca Buff să stabilească scorul final în minutul 89, cu o scăriţă elegantă.
 
În celălalt meci al grupei, pe Olimpico din Roma, Lazio a câştigat cu 2-0 în faţa lui Sporting, graţie reuşitelor lui Kozak şi Sculli, obţinând astfel calificarea în primăvara Europa League de pe poziţia a doua.
 
FC Zurich: Guatelli - J. Teixeira, Rodriguez, P. Koch, Beda, Margairaz, Zouaghi, Aegerter (Buff 70), Djuric (Nikci 62), Chermiti (Drmic 84), Mehmedi
 
FC Vaslui: Cerniauskas (Puia 33) - Milanov, Farkas, Gladstone, Sânmărtean (Gerlem 54), Pavlovic, P. Jovanovic (Buhăescu 80), Y. Bello, Adailton, Milisavljevic, Balaur.
 
Clasament final grupa D: 1.Sporting Lisabona 12p, 2. Lazio Roma 9p, 3.FC Vaslui 6p, 4.FC Zurich 5p.

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close