Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua a pierdut meciul tur din 16-imile de finală ale Europa League, 0-2 cu Ajax Amsterdam

Steaua a pierdut meciul tur din 16-imile de finală ale Europa League, 0-2 cu Ajax Amsterdam

Steaua a pierdut meciul tur din 16-imile de finală ale Europa League, 0-2 cu Ajax Amsterdam
de M.T.    |    14 Feb 2013   •   22:48

Steaua a pierdut la Amsterdam, scor 0-2, în faţa lui Ajax, în turul 16-imilor de finală ale Europa League, la capătul unui meci pe care l-a încheiat în inferioritate numerică, Pintilii fiind eliminat după ce a primit două cartonaşe galbene în doar cinci minute.

Ambele goluri ale olandezilor au fost marcate de fundaşi, Alderweireld şi Van Rhijn profitând de greşelile din defensiva roş-albaştrilor pentru a aduce victoria gazdelor, care devin astfel favorite la calificarea în faza următoare a competiţiei.

Steaua nu a început rău partida de pe stadionul care va găzdui finala Europa League din acest an, elevii lui Laurenţiu Reghecampf reuşind să blocheze forţa ofensivă a "lăncierilor", care i-au dat o singură dată emoţii lui Tătăruşanu, atunci când Cuenca, jucătorul împrumutat de la Barcelona, nu a ajuns la centrarea trimisă în faţa porţii de Fischer.

Prima mare ocazie a lui Ajax a venit în minutul 20, când Sigthorsson l-a păcălit uşor pe Gardoş, s-a întors spre poartă, dar Tătăruşanu a reuşit să respingă. Goalkeeperul stelist nu a mai avut însă ce face în minutul 28, la lovitura de cap a lui Alderweireld, scăpat din marcaj de Chiricheş, prin care fundaşul belgian a deschis scorul.

Românii au reacţionat bine şi au beneficiat de două şanse buneîn decurs de câteva minute, dar mingea trimisă de Adi Popa în faţa porţii nu a găsit niciun coechipier, iar Chipciu a fost blocat de Blind şi portarul Vermeer, după o combinaţie frumoasă cu Rusescu.

Finalul de repriză le-a aparţinut gazdelor, care au mai marcat o dată, prin Sigthorsson, însă reuşita islandezului a fost anulată corect pentru offside, iar Tătăruşanu a intervenit încă o dată decisiv, de această dată în faţa lui Eriksen.

La pauză, Ajax a schimbat portarul, Vermeer accidentându-se la faza în care l-a blocat pe Chipciu, locul său fiind luat de Cillessen. Tot răul spre bine pentru olandezi însă, pentru că, în minutul 48, Van Rhijn a dublat avantajul "lăncierilor" la capătul unei acţiuni în viteză, care a surprins defensiva Stelei.

Din acel moment, roş-albaştrii au început să joace un alt meci, în special în atac, dar nu au reuşit să găsească drumul spre un gol care le-ar fi crescut şansele în returul de săptămâna viitoare de la Bucureşti. Adi Popa a lovit transversala dintr-un şut-centrare, Rusescu a fost blocat miraculos de Cillessen din 7-8 metri, iar Pintilii nu a prins spaţiul porţii din marginea careului.

Steaua a terminat meciul în zece, după ce Pintilii a primit două cartonaşe galbene în minutele 85 şi 89, astfel că fostul mijlocaş al Pandurilor va lipsi în meciul retur, la fel ca şi căpitanul Bourceanu, avertizat la Amsterdam.

Ajax: Vermeer (Cillessen 46) - Alderweireld, Moisander, Blind, Van Rhijn, C. Eriksen, S. De Jong, Schone, Sigthorsson (Boerrigter 82), Cuenca (Poulsen 73), Fischer

Steaua: Tătăruşanu - Gardoş, Latovlevici, Râpă, Chiricheş, Pintilii, Chipciu, Bourceanu, Rusescu (Rocha 70), A. Popa (M. Costea 82), Nikolic (Tatu 53)


×
Subiecte în articol: steaua Ajax Amsterdam europa league
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close