Antena 3 CNN Sport Americanul Nathan Chen realizează un nou record mondial la Beijing 2022

Americanul Nathan Chen realizează un nou record mondial la Beijing 2022

Răsturnare de situație față de ultima ediție a Jocurilor Olimpice. Americanul Nathan Chen a înregistrat marți, la Beijing, un nou record mondial în programul scurt de patinaj artistic, ceea ce i-a oferit un avans uriaș în fața favoritului, japonezul Yuzuru Hanyu, în lupta pentru medalia de aur.

Americanul Nathan Chen realizează un nou record mondial la Beijing 2022
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    08 Feb 2022   •   09:01

La Jocurile de la Pyeongchang, în 2018, Chen - favorit atunci și la medalia de aur - terminase programul scurt pe locul 17 după o performanță dezastruoasă, în timp ce japonezul Hanyu a câștigat al doilea său aur olimpic consecutiv.

„Mă simt cu adevărat șocat", a declarat Hanyu, părând să se piardă în cuvinte, după ce nu a reușit să aterizeze în Salchow-ul său cvadruplu de deschidere - o greșeală rară pe care a pus-o pe seama unei găuri în gheață.

„Mă face să mă întreb dacă am făcut ceva greșit ca să merit asta", a spus Hanyu, care a obținut 95,15 puncte, departe de recordul mondial anterior pe care îl deținea, de 111,82, și la mare distanță de noul record al lui Chen, de 113,97.

Hanyu va intra în proba de patinaj liber de joi pe locul opt.

Patinând pe piesa La Boheme, a lui Charles Aznavour, Chen a aterizat toate elementele sale, inclusiv două sărituri cvadruple, fără cusur, triplul campion mondial sărbătorindu-și aproape solitar victoria la final, într-o arenă aproape goală, informează Mediafax.

Vedeta în ascensiune a Japoniei, Yuma Kagiyama, în vârstă de 18 ani, s-a clasat pe locul al doilea cu un nou record personal de 108,12, urmat de compatriotul său Shoma Uno.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close