Antena 3 CNN Sport Tenis Cupa Davis: România - Rusia 0-1, după ce Crivoi a cedat cu Safin în primul meci, 6-7, 4-6, 4-6

Cupa Davis: România - Rusia 0-1, după ce Crivoi a cedat cu Safin în primul meci, 6-7, 4-6, 4-6

Cupa Davis: România - Rusia 0-1, după ce Crivoi a cedat cu Safin în primul meci, 6-7, 4-6, 4-6
Sursa foto: Victor Crivoi
06 Mar 2009   •   13:59

Confruntarea cu Rusia din Cupa Davis a început pentru România, iar cel care a purtat pe umeri responsabilitatea disputării primului joc a fost Victor Crivoi, acesta jucând cu Marat Safin, vedeta ruşilor. Meciul nu se anunţa deloc uşor dar, spre meritul lui, românul a reuşit să îi dea acestuia o replică destul de puternică, peste aşteptări. Diferenţa foarte mare de experienţă s-a văzut, în cele din urmă, iar românul a cedat în trei seturi, 6-7, 4-6, 4-6, Rusia conducând cu 1-0 după primul meci.
Primul set a fost unul surprizător pentru numărul 25 mondial, Marat Safin, terminat fără break-uri. Deşi rusul se aştepta, probabil, la o replică slabă din partea lui Victor Crivoi, românul a reuşit să joace foarte bine pe propriul serviciu. Crivoi a pus şi el multe probleme, dând dovadă de mult tupeu în joc. Cei doi performeri au continuat să îşi adjudece game-urile în care serveau, rezultatul fiind unul singur: tiebreak. Aici, Safin a dat impresia că se va impune uşor, dar a fost nevoie să se întrebuinţeze serios pentru a câştiga tiebreak-ul cu scorul de 7-6.
Crivoi a părut debusolat în începutul celui de-al doilea set, dar a reuşit să îşi câştige serviciul în ciuda jocului nesigur, lucru care l-a enervat vizibil pe Marat Safin. Rusul, însă, mai stăpân pe sine, a reuşit primul break al meciului după 72 de minute şi scorul era 4-3 pentru jucătorul originar din Siberia. Andrei Pavel, căpitanul României, a încercat să îl monteze pe Crivoi, acesta păstrând cu greu diferenţa la doar un break în favoarea lui Safin. Nu a fost, însă, de ajuns, iar rusul a luat şi al doilea set, scor 6-4.
Cele două seturi pierdute l-au afectat pe Crivoi, acesta începând să fie mult mai vulnerabil în faţa loviturilor lor Safin. Break-ul adversarului a venit logic, la 2-2, după ce rusul a dominat schimburile şi a jucat mai bine în prima parte a setului al treilea. Ştiind că se apropie finalul setului şi, implicit, al meciului, Crivoi a încercat să recupereze, dar loviturile sale nu i-au pus foarte mari probleme lui Safin, care, însă, a comis şi el greşeli neforţate. Adversatul a obţinut două mingi de meci la 5-4 şi a transformat-o pe prima, aducând prima victorie în contul oaspeţilor ruşi.
"N-am avut şanse la retur din păcate, pentru că Safin a servit foarte bine. Experienţa şi-a spus cuvântul. Safin are putere, a jucat foarte puternic, iar eu am incercat să joc cât mai înalt, dar nu e uşor să joci împotriva lui. Acum sperăm ca Hănescu să facă 1-1!" a declarat după meci, pentru tvr, Victor Crivoi.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close