Antena 3 CNN Sport Tenis Novak Djokovic, prima victorie împotriva australienilor

Novak Djokovic, prima victorie împotriva australienilor

Novak Djokovic obține prima victorie în fața statului australian. Un judecător a respins cererea guvernului de amânare a audierii în cazul sportivului, audiere care ar trebui să aibă loc mâine dimineață.

Novak Djokovic, prima victorie împotriva australienilor
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    Claudiu Ştefan    |    09 Ian 2022   •   14:49

Magistratul trebuie să decidă dacă poate concura la Australian Open, sau va fi trimis acasă după ce viza sa a fost anulată.

Autoritățile australiene au încercat să amâne audierea lui Djokovic până miercuri, dar cererea acestora a fost respinsă, așa că va avea loc, așa cum a fost programată, luni, la ora locală 10.

Și Djokovic va participa la audieri, însă în mod virtual, pentru că se află în carantină într-un hotel din Melbourne.

Judecătorii vor trebui să decidă concret dacă Guvernul australian și angajații vamali au comis erori în ceea ce privește procesarea vizei lui Novak Djokovic, și dacă decizia lor de a o revoca este corectă.

Avocații lui Djokovic au adus dovezi care demonstrează că acesta a trecut prin boală și prin urmare, spun ei, ar trebui să i se permită accesul în Australia chiar și în condițiile în care nu este vaccinat.

De cealaltă parte, autoritățile spun însă că regula potrivit căreia cei care au trecut prin boală pot intra în Australia li se aplică doar australienilor care se întorc în țară și nu străinilor.

Nu în ultimul rând, avocații tenismenului au cerut ca acesta să fie mutat din hotelul în care stă în carantină și care a fost criticat pentru condițiile proaste, într-un centru de cazare unde Novak Djokovic ar putea să se și antreneze înainte de Australian Open.

×
Subiecte în articol: victorie Australia COVID-19 viza vaccinare
Parteneri
Noi reguli pentru chiriaşii români. Amenzi uriaşe!
x close