Antena 3 CNN Timp liber Crap pe varză - o delicatesă din Delta Dunării

Crap pe varză - o delicatesă din Delta Dunării

Crap pe varză - o delicatesă din Delta Dunării
27 Aug 2015   •   11:32

Una din rețetele tradiționale care se păstrează încă în Delta Dunării este cea pentru crapul pe varză, o delicatesă care poate fi gustată în orice anotimp, scrie Agerpres.

'Pentru rețeta aceasta trebuie să avem pește de calitate. Trebuie să fie un pește mare. Crapul mic nu are gust și nici carne. Are doar oase', îi avertizează Marcela Colea, din Tulcea, pe bucătarii ocazionali.

Mai întâi, crapul se curăță, se porționează, sărează, apoi se prăjește în ulei până se rumenește ușor. La final, bucățile de pește se scurg și se pun deoparte.

Varza, proaspătă sau murată, se taie și se călește în ulei, cu roșii sau pastă de tomate dizolvată în apă, cu piper boabe, câteva foi de dafin și cimbru.

'După ce varza s-a călit, se adaugă bucățile de pește și toate se pun din nou la cuptor timp de 20-25 de minute', a mai spus Marcela Colea.

A învățat rețeta de la bunica ei din Delta Dunării și, la rândul ei, o prepară pentru cei care doresc să cunoască tradițiile culinare ale zonei. "Bineînțeles că există un secret, dar rămâne al bucătarului", a menționat Marcela.

Crapul pe varză se mănâncă fie cu pâine de casă, fie cu mămăligă caldă.

×
Subiecte în articol: varza reteta Delta Dunarii
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close