Antena 3 CNN Timp liber Muzică A murit Mark Lanegan, pionier al stilului muzical grunge. Avea 57 de ani

A murit Mark Lanegan, pionier al stilului muzical grunge. Avea 57 de ani

Muzicianul american Mark Lanegan, un prieten al lui Kurt Cobain - o legendă a muzicii grunge - şi considerat el însuşi un pionier al acestui subgen muzical care s-a născut la Seattle, a murit marţi, la vârsta de 57 de ani, în locuinţa sa din Irlanda, a anunţat familia artistului pe Twitter.

A murit Mark Lanegan, pionier al stilului muzical grunge. Avea 57 de ani
Sursa foto: Facebook/ Ipecac Recordings
de Mia Lungu    |    23 Feb 2022   •   09:27

"Iubitul nostru prieten Mark Lanegan a decedat în această dimineaţă în reşedinţa lui din Killarney, Irlanda. Un îndrăgit cântăreţ, compozitor şi muzician, el avea 57 de ani", precizează un mesaj publicat pe contul său de Twitter, în care se afirmă totodată că "nicio altă informaţie nu va fi disponibilă" în acest moment din "respect pentru intimitatea familiei" sale, informează AFP.

Născut în noiembrie 1964, în apropiere de Seattle, în statul american Washington, Mark Lanegan a fost mai întâi cântăreţ şi lider al trupei de rock şi "psychedelic grunge" Screaming Trees din 1984 până în 2000, apoi membru al formaţiei Queens of the Stone Age până în 2014.

În autobiografia lui, și-a recunoscut dependenţa de alcool şi heroină şi a povestit că a fost la un pas de moarte în martie 2021 din cauza COVID-19, o boală în privinţa căreia a crezut la un moment dat anumite teorii ale conspiraţiei, înainte de a-şi face autocritica şi de a promova vaccinarea.

"Pentru a continua să fac muzică, a trebuit să mă distanţez de toată chestia aceea legată de Seattle. A trebuit să păstrez distanţa, pentru a nu fi cunoscut ca un toxicoman fost-grunge care nu a reuşit niciodată", a declarat el pentru publicația Rolling Stone.

 

×
Subiecte în articol: Mark Lanegan grunge
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close