Antena 3 CNN Timp liber Muzică Cantautorul unui șlagăr celebru a murit la 67 de ani

Cantautorul unui șlagăr celebru a murit la 67 de ani

Cantautorul unui șlagăr celebru a murit la 67 de ani
de M.Z.    |    01 Feb 2017   •   09:17

John Wetton, cantautorul cunoscutei piese ”Heat of the Moment” alături de trupa Asia, a murit marţi la 67 de ani de cancer de colon, relatează AFP. 

John Wetton, care nu mai căzuse în patima alcoolului în ultimii zece ani, a murit în sudul Marii Britanii în somn, în urma complicaţiilor generate de cancerul de colon, au precizat reprezentanţii săi într-un comunicat. 

Muzicianul se recăsătorise în urmă cu două luni şi urma să revină pe scenă în martie cu trupa Asia, într-un turneu prin America de Nord alături de grupul de rock Journey. 

Născut în oraşul Bournemouth, din sudul Marii Britanii, John Wetton a devenit basist şi a cântat cu mai multe trupe mici de rock înainte de a se alătura grupului King Crimson, care şi-a făcut un nume în rock-ul progresiv, un gen muzical mai complex şi psihedelic de la sfârşitul anilor 60 din Marea Britanie. 

John Wetton a cântat şi în trupe celebre precum Roxy Music şi Uriah Heep. 

Dar a devenit cunoscut mai ales cu trupa Asia, formată din foşti membri ai grupurilor de rock progresiv. 'Heat of the Moment', pe care l-a compus şi l-a cântat este ultima piesă de pe primul album al grupului, lansat în 1982, şi care a devenit nr.1 în topuri. 

Ultimul album al trupei Asia, ”Gravitas”, a fost lansat în 2014.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close