Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League: Stoke City, Schalke şi Lokomotiv Moscova şi-au asigurat calificarea. PSG, aproape de eliminare

Europa League: Stoke City, Schalke şi Lokomotiv Moscova şi-au asigurat calificarea. PSG, aproape de eliminare

Europa League: Stoke City, Schalke şi Lokomotiv Moscova şi-au asigurat calificarea. PSG, aproape de eliminare
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    02 Dec 2011   •   00:25

Stoke City, Schalke 04 şi Lokomotiv Moscova şi-au asigurat calificarea în primăvara europeană a Europa League în urma rezultatelor înregistrate în meciurile de joi, în timp ce PSG riscă să fie eliminată, după ce a pierdut surprinzător în Austria partida cu Salzburg.

 
Stoke City a încheiat la egalitate pe teren propriu în faţa lui Dinamo Kiev, scor 1-1, şi va lupta în ultima etapă pentru şefia grupei E la Istanbul, împotriva lui Besiktas, care mai are nevoie de un punct pentru a fi sigură de calificare în urma victoriei dramatice obţinute la Tel-Aviv, contra lui Maccabi.
 
Quaresma a deschis scorul pentru turci în prelungirile primei reprize, pentru ca Toraman să debuleze avantajul oaspeţilor imediat după pauză. Gazdele au revenit însă senzaţional şi au egalat, graţie golurilor marcate de Yeini şi Logasi, dar portughezul Quaresma a făcut dubla în al doilea minut de prelungire al partidei şi a stabiit rezultatul final, 3-2.
 
Deja calificată, Athletic Bilbao şi-a asigurat şi prima poziţie în grupa F, după succesul cu 2-1 în faţa slovacilor de la Slovan Bratislava. Marea surpriză s-a produs însă în Austria, acolo unde Salzburg a câştigat cu 2-0 împotriva lui PSG şi a devenit principala favorită la locul 2.
 
În ultima rundă, parizienii vor primi vizita celor de la Bilbao, în timp ce austriecii, cu avantajul rezultatelor directe în caz de egalitate de puncte cu echipa din capitala Franţei, vor juca în deplasare cu Slovan Bratislava.
 
Fulham a pierdut în Olanda în faţa lui Twente, deja câştigătoare a grupei K, scor 0-1, cu un gol marcat de austriacul Janko în minutul 89, dar păstrează prima şansă la calificare, având un punct avans faţă de Wisla Cracovia, învingătoare cu 2-1 în partida din deplasare cu Odense. 
 
Englezii sunt avantajaţi şi de programul ultimei etape, atunci când urmează să întâlnească la Londra pe Odense, în timp ce polonezii primesc vizita celor de la Twente.
 
În grupa L, acolo unde Anderlecht îşi continuă parcursul perfect, obţinând a cincea victorie din tot atîtea meciuri, 2-1 în Grecia cu AEK Atena, ruşii de la Lokomotiv Moscova şi-au asigurat prezenţa în 16-imile de finală în urma succesului de pe teren propriu cu austriecii de la Sturm Graz, scor 3-1.
 
Rezultate Europa League
 
Grupa D: Sporting - FC Zurich 2-0, FC Vaslui - Lazio 0-0
 
Grupa E: Stoke City - Dinamo Kiev 1-1, Maccabi Tel-Aviv - Besiktas 2-3
 
Grupa F: Athletic Bilbao - Slovan Bratislava 2-1, Salzburg - PSG 2-0
 
Grupa J: Schalke - Steaua 2-1, AEK Larnaca - Maccabi Haifa 2-1
 
Grupa K: Odense - Wisla Cracovia 1-2, Twente - Fulham 1-0
 
Grupa L: Lokomotiv Moscova - Sturm Graz 3-1, AEK Atena - Anderlecht 1-2.

 

×
Subiecte în articol: europa league Schalke 04 psg
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc, duminică, 16 iunie 2024
x close