Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cum a fost posibilă transfuzia greşită de la Spitalul Pantelimon, care a ucis un pacient

Cum a fost posibilă transfuzia greşită de la Spitalul Pantelimon, care a ucis un pacient

Cum a fost posibilă transfuzia greşită de la Spitalul Pantelimon, care a ucis un pacient
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Apr 2017   •   21:04

La baza transfuziei ucigaşe de la Spitalul Pantelimon au stat mai multe încălcări ale procedurilor interne, dar până acum doar două persoane au fost găsite vinovate: managerul unităţii sanitare, demis de ministrul Sănătăţii, şi asistenta care a administrat perfuzia, al cărei contract de muncă a fost desfăcut zilele trecute. Totodată, aceasta din urmă a fost amendată cu 1.000 de lei, scrie adevarul.ro.

Insuficient, susţin reprezentanţii pacienţilor, care afirmă că au sesizat încă din 2015 neregulile petrecute în compartimentul de transfuzii din spital, dar nimeni nu a luat măsuri pentru a preveni astfel de incidente.    

”Asistenta s-a dus la patul din stânga în loc să meargă la cel din dreapta”

Potrivit șefului Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP), Vasile Barbu, imediat după administrarea greşită a transfuziei, pacientului trebuia să i se facă o hemodializă, ceea ce s-a întâmplat abia a doua zi de la incident, când bărbatul de 60 de ani a fost trimis prin transfer la Spitalul Floreasca din Capitală.  

„Asistenta nu a făcut ce trebuia. S-a dus la patul din stânga în loc să meargă la cel din dreapta. Tot ce s-a găsit în neregulă a fost remediat, iar contractul asistentei a fost deja desfăcut şi nu mai lucrează în spital. Oricum, a fost şi amendată şi suspendată ulterior acestui incident regretabil. Acum se fac mai multe verificări  înainte de administrarea transfuziilor”, a arătat şi medicul Fiorella Mitoiu, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Pantelimon din Capitală. 

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close