Antena 3 CNN Actualitate Inedit Legenda vrăjitoarei îngropate în Munţii Măcin. Ce a apărut pe locul unde se spune că a fost ucisă

Legenda vrăjitoarei îngropate în Munţii Măcin. Ce a apărut pe locul unde se spune că a fost ucisă

Legenda vrăjitoarei îngropate în Munţii Măcin. Ce a apărut pe locul unde se spune că a fost ucisă
Sursa foto: sursa foto: radioconstanta.ro
28 Apr 2017   •   09:30

Judeţul Tulcea este tărâmul izvoarelor de leac, credincioşii mergând an de an la acestea, cu credinţa că apa are puteri tămăduitoare asupra trupului, dar mai ales asupra sufletului. Cea mai frumoasă legendă o are izvorul de la Măcin.

În judeţul Tulcea există mai multe izvoare de leac: lângă Măcin (Fântâna de leac), lângă Războieni (Pomul dorinţelor), aproape de Alba, între Beidaud şi Neatârnarea, pe drumul negru (Apa Licuvita), lângă Nicolae Bălcescu (izvorul de leac ce curge în Stăvinerea Luminată). Legenda spune că la Măcin, cu multă vreme în urmă, trăia un cioban bătrân şi bogat, pe care îl chema Stroe. Dumnezeu i-a dăruit o fată la bătrâneţe. Nu după mult timp, fata a rămas orfană. Ultimile cuvinte ale bătrânei către odorul ei scump au fost: „Să fii cuminte şi cu credinţă în Dumnezeu, singurul tău sprijin“. De la moartea mamei sale, fata a urmat cu sfinţenie povaţa mamei sale, încât cei din sat au poreclit-o «sfânta lui Stroe».

Continuarea, pe Adevărul.ro.

 

×
Subiecte în articol: legenda dobrogea
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close