Antena 3 CNN Actualitate Mai multe românce vor putea să devină polițiste. Ce ne obligă UE

Mai multe românce vor putea să devină polițiste. Ce ne obligă UE

Mai multe românce vor putea să devină polițiste. Ce ne obligă UE
Sursa foto: foto: Facebook/ Ministerul Afacerilor Interne
19 Oct 2017   •   11:53

Mai multe femei din România vor putea să devină polițiste! Asta în urma unei decizii a Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Poliţiile europene nu pot impune o limită minimă de înălţime candidaţilor la recrutare, întrucât aceasta constituie o discriminare împotriva femeilor, a decis miercuri Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), respingând argumentele aduse de guvernul Greciei, transmite Reuters.

Guvernul de la Atena a apărat impunerea unei înălţimi minime de 1,7 metri pentru admiterea la academia de poliţie, după ce o candidată s-a plâns de discriminare pentru că fusese respinsă în 2007, fiind considerată prea scundă.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis însă că o astfel de limită nu este justificată, argumentând că unele activităţi de poliţie, precum dirijarea traficului rutier, nu necesită caracteristici fizice speciale.

În Grecia, femeile formează 13% din efectivele de poliţie, în timp ce în Franţa, unde limita minimă de înălţime de 1,6 metri a fost abrogată în 2010, acest procent este de 18%, iar în Anglia şi Ţara Galilor, unde în 1990 s-a renunţat la acest criteriu, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, poliţistele formează 29% din personal.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close