Antena 3 CNN Actualitate Omar Hayssam, condamnat definitiv la 24 de ani închisoare în dosarul "Manhattan"

Omar Hayssam, condamnat definitiv la 24 de ani închisoare în dosarul "Manhattan"

Omar Hayssam, condamnat definitiv la 24 de ani închisoare în dosarul "Manhattan"
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Noi 2016   •   00:39

Sirianul Omar Hayssam a fost condamnat definitiv, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la 24 de ani şi patru luni închisoare în dosarul "Manhattan", în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni economice, scrie Agerpres.

În acelaşi dosar, fratele lui Hayssam, Mohamad Omar, a fost condamnat la 22 ani de închisoare, iar Mihai Nasture, cumnatul lui Hayssam, a rămas cu pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare cu executare dată de instanţa de fond.

De asemenea, Viorel Vasile Mafteucă a primit 2 ani închisoare cu suspendare, în timp ce faţă de Doina Farladanschi a fost încetat procesul penal ca urmare a prescrierii faptelor.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au admis apelul declarat de procurorii DIICOT şi au mărit pedepsele date în noiembrie 2015 de Tribunalul Bucureşti, instanţa care îi aplicase lui Hayssam o condamnare de 23 de ani şi 4 luni, iar Mohamad Omar primise 16 ani.

Tot atunci, Tribunalul Bucureşti a decis ca cei doi fraţi să plătească în solidar suma de 7,8 milioane lei.

În acest dosar, Omar Hayssam a fost trimis în judecată în octombrie 2012 de procurorii DIICOT, alături de fratele său, Mohamad Omar, cumnatul lui, Mihai Nasture, şi doi parteneri de afaceri - Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi.

Potrivit DIICOT, cei cinci au constituit un grup infracţional organizat şi au acţionat premeditat şi planificat în vederea nerestituirii creditelor şi trecerii patrimoniilor SC Bucovina Mineral Water SA şi SC Rio Soft Drinks în cadrul altor societăţi din "Grupul Manhattan".

Procurorii susţin că Omar Hayssam şi complicii lui au contractat împrumuturi bancare în numele Bucovina Mineral Water şi Rio Soft Drinks, după care au transferat patrimoniile celor două companii (fabrica de sucuri Rio din Timişoara şi fabrica de îmbuteliere ape minerale şi sucuri Bucovina din Vatra Dornei) către alte societăţi reale sau fantomă din "Grupul Manhattan".

Omar Hayssam a fost condamnat de instanţele din România în patru dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul "Volvo Truck", 3 ani de închisoare în dosarul "Foresta Nehoiu", 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei. El a reuşit să fugă din România în anul 2006, fiind adus în ţară în anul 2013.

×
Subiecte în articol: Omar Hayssam
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close