Antena 3 CNN Actualitate Directorul INFP: Cutremurul de azi nu poate fi considerat un pre-șoc pentru unul mare

Directorul INFP: Cutremurul de azi nu poate fi considerat un pre-șoc pentru unul mare

Directorul INFP: Cutremurul de azi nu poate fi considerat un pre-șoc pentru unul mare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    14 Mar 2018   •   16:39

Cutremurul din Vrancea produs miercuri la prânz, cu magnitudinea de 4,6 pe scara Richter, se încadrează în categoria seismelor moderate şi nu poate fi considerat un pre-şoc pentru un cutremur mare, susţine Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

„Este cel mai mare cutremur din acest an, care a apărut după o pauză de cinci luni. Ultimul cutremur cu magnitudine de peste 4 a fost la sfârşitul lunii octombrie 2017 şi era de aşteptat să apară un cutremur de acesta, moderat îl numim noi, pentru că Vrancea generează astfel de cutremure destul de frecvent, de la o lună la alta, şi el a mai eliberat cumva energia acumulată în ultimele luni. Nu trebuie să ne îngrijoreze. El se încadrează foarte bine în ceea ce ne aşteptăm noi pentru zona Vrancea, la scara aceasta de cutremure moderate. Trebuia cumva să vină pentru că altfel putea să fie o problemă, dacă era o pauză mai mare de cutremure de acest gen”, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Mircea Radulian.

El a precizat că seismul de 4,6 din Vrancea nu spune nimic deosebit despre eventualitatea producerii unui cutremur mare, acesta fiind greu de prevăzut.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cutremur INFP Vrancea seism
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close