Antena 3 CNN Actualitate În an electoral, salariile bugetarilor vor fi majorate, în două trepte, cu până la 16%

În an electoral, salariile bugetarilor vor fi majorate, în două trepte, cu până la 16%

În an electoral, salariile bugetarilor vor fi majorate, în două trepte, cu până la 16%
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Mar 2012   •   16:16

Majorarea salariilor se va face în două trepte, prima dintre ele va fi în iunie. Creşterea totală va fi de 16% .

Autorităţile nu au stabilit exact care va fi creşterea pentru fiecare etapă de majorare.

Majorarea salariilor bugetarilor a fost discutată şi de premierul Ungureanu cu guvernatorul BNR, Ungureanu precizând însă că nu a fost stabilit încă un cuantum de majorare.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu, au discutat, vineri, la Guvern, timp de două ore, la Palatul Victoria sosind, spre finalul discuţiilor, şi ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi.
   
"Premierul i-a spus guvernatorului BNR că va mări salariile, dar că încă nu ştie cu cât, iar guvernatorul a evitat să indice care dintre măsurile aflate în analiza Guvernului este mai bună, respectiv majorarea salariilor sau reducerea CAS, spunându-i doar că în acest caz este vorba exclusiv de opţiunea Guvernului şi că pe el îl interesează să crească consumul în economie", au declarat surse ministeriale, citate de Mediafax.

Potrivit acestora, Guvernul nu a exclus încă varianta reducerii CAS împreună cu majorarea salariilor pentru bugetari, iar o decizie va fi luată în următoarele săptămâni.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în Parlament, că puterea are datoria de a găsi soluţii ca în jurul datei de 1 iunie să fie "reîntregite" salariile bugetarilor.

Ştire în curs de actualizare.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close