Antena 3 CNN Economic Biz News Ţara cu cea mai mare creştere economică din LUME. Aici apa este mai SCUMPĂ decât BENZINA

Ţara cu cea mai mare creştere economică din LUME. Aici apa este mai SCUMPĂ decât BENZINA

Ţara cu cea mai mare creştere economică din LUME. Aici apa este mai SCUMPĂ decât BENZINA
de O.P.    |    27 Mai 2014   •   08:52

Dincolo de scandaluri, de griji pentru traiul de mâine şi de luptele pentru putere se ridică o ţară nouă, care a demonstrat întregii lumi ce înseamnă bogăţia. Qatarul este locul unde contrastele se atrag magnetic, cu o putere uimitoare, iar rezultatele te lasă cu respiraţia tăiată.

Povestea vieţii în Qatar este spusă de un american care s-a stabilit acolo, în Orientul Mijlociu, şi care spune că dincolo de temperaturile incredibil de ridicate pe timpul verii, dincolo de praful deşertic care acoperă oraşele, dincolo de prăpastia uriaşă între sărăcie şi bogăţie, Qatarul este cu adevărat o perlă.

Atât pentru cei care vor să investească, cât şi pentru cei care vor să reinventeze luxul. În Qatar, dacă faci o comparaţie între preţul unei sticle de apă cumpărate de la magazin şi aceeaşi cantitate de benzină, apa ar avea un preţ mai ridicat.

Qatar a avut cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume, iar creşterea economică este cea mai rapidă la nivel mondial, de aproximativ 19% anual.

Însă, dacă privim partea întunecată, mulţi imigranţi ajung aici datori vânduţi celor care le-au asigurat transportul şi viza, astfel că devin victimele abuzurilor şi exploatării, avertizează Human Rights Watch.

×
Subiecte în articol: Qatar
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close