Antena 3 CNN Economic Biz News Germania va produce energie doar din surse regenerabile

Germania va produce energie doar din surse regenerabile

Germania va produce energie doar din surse regenerabile
08 Iul 2010   •   17:09

 

Germania deja este lider mondial în folosirea energiei regenerabile şi ar putea deveni primul stat din G20 care elimină complet producţia din combustibil fosil.

 

Astfel, Germania ar putea să îşi producă toate energia sa din surse regenerabile, până în 2050, arăta Agenţia Federală pentru Mediu.

Statul german deja produce 16% din electricitatea sa din surse eoliene, solare şi altele regenerabile- de trei ori mai mult decât nivelul atins în urmă cu 15 ani.

"O conversie completă la energie regenerabilă până în 2050 este posibilă, din punct de vedere tehnic şi ecologic," preciza Jochen Flasbarth, preşedinte al Agenţiei.

"Este un obiectiv foarte realist pe baza tehnologiei care există".

Graţie Actului privind Energia Regenerabilă, Germania este lider mondial fotovoltaic: se aşteaptă ca anul acesta să ajungă la o capacitatea de 14.000 megawatt. De asemenea, este pe locul doi în sectorul energiei eoliene, după SUA.

În ultimul deceniu în aceste sectoare au fost create 300.000 de locuri de muncă.

Guvernul german a emis obiective de reducere a emisiilor de gaze cu effect de seră cu 40% în 1990 -2020, şi cu 80-85% în 2050.

Circa 40 procente din gazele cu effect de seră ale Germaniei vin din producţia energiei, în special centralele pe cărbune.

 

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close