Antena 3 CNN Externe Americanilor le este groază de această zi. Milioane de oameni sărbătoresc astăzi Ziua Profetului

Americanilor le este groază de această zi. Milioane de oameni sărbătoresc astăzi Ziua Profetului

Americanilor le este groază de această zi. Milioane de oameni sărbătoresc astăzi Ziua Profetului
de O.P.    |    21 Sep 2012   •   06:18

Ambasadele franceze şi americane vor fi închise, astăzi, în marile ţări musulmane, ca măsură de prevenţie a unui nou val de violenţei, provocat de insultele aduse la adresa lui Mahomed.

Este Ziua Profetului în Pakistan, iar oamenii se pregătesc de sărbătoare, dar şi de proteste de amploare. Zeci de mii de musulmani au ieşit, ieri, în stradă, pentru a-şi apăra religia.

Mii de oameni au protestat faţă filmul anti-islam, ce aduce jigniri la adresa Sfântului Profet. Bătrâni, studenţi şi elevi deopotrivă au participat la demonstraţii.

Mulţimea furioasă a încercat să ajungă la ambasada americană din capitala pakistaneză. Forţele de ordine au reuşit însă să îi oprească pe protestatari.

Autorităţile de la Islamabad au decretat sărbătoare naţională în onoarea Profetului Mahomed. Ambasadele Franţei şi Statelor Unite din marile ţări musulmane vor fi închise, de teama unui nou val de violenţe.

Musulmanii au ieşit în stradă, prima oară, săptămâna trecută, după apariţia pe Youtube a unui film anti-islamic. Protestele au luat amploare, după ce o revistă de satiră din Franţa a publicat o serie de caricaturi ale lui Mahomed.



×
Parteneri
Pensionarii români pot primi o parte din bani pe cardul de energie
x close