Antena 3 CNN Externe Atac cu bombă în faţa unei şcoli din Siria. Zece persoane au fost ucise şi alte 25 rănite

Atac cu bombă în faţa unei şcoli din Siria. Zece persoane au fost ucise şi alte 25 rănite

Atac cu bombă în faţa unei şcoli din Siria. Zece persoane au fost ucise şi alte 25 rănite
Sursa foto: Foto: cp24.com
03 Sep 2015   •   08:59

Cel puţin zece persoane au fost ucise miercuri într-un atac cu bombă comis în oraşul sirian Latakia, un fief al preşedintelui Bashar al-Assad, relatează presa oficială, citată de BBC News Online.
   
Zece persoane au fost ucise şi alte 25 rănite, când o dubă plină cu explozibili a explodat în faţa unei şcoli din oraş, a precizat agenţia Sana.
   
Agenţia a relatat că bomba a fost detonată în exteriorul şcolii Imad Ali din piaţa Hamam, în nordul oraşului Latakia.
   
Potrivit Sana, forţele de securitate au interceptat marţi seara două maşini pline cu explozibili, pe care teroriştii încercau să le introducă în oraş.
   
Până în prezent, Latakia a fost scutit de violenţele din conflictul care a devastat Siria şi s-a soldat cu 250.000 de morţi. Dar o alianţă a rebelilor, din care fac parte şi filiala locală a reţelei Al-Qaida, Frontul al-Nusra, a avansat în zona oraşului şi în provincia sa, după ce a înlăturat forţele guvernamentale din mare parte a provinciei învecinate, Idlib, la începutul anului.
   
Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), o organizaţie cu sediul în Marea Britanie, a afirmat că atentatul de miercuri a fost "cel mai mare atac cu maşină-capcană din Latakia de la începutul războiului" în 2011.
  
"Acest lucru este rar în oraşul Latakia, care de obicei este lovit de rachete", a declarat pentru AFP Rami Abdul Rahman, directorul OSDO.
  

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close