Antena 3 CNN Externe Atena: Confruntări violente la o manifestaţie în memoria unui adolescent ucis de un poliţist

Atena: Confruntări violente la o manifestaţie în memoria unui adolescent ucis de un poliţist

Atena: Confruntări violente la o manifestaţie în memoria unui adolescent ucis de un poliţist
Sursa foto: Foto: dalje.com
07 Dec 2010   •   11:01

Trei persoane au fost rănite la Atena în confuntările dintre tinerii greci şi forţele de ordine. Violenţele au avut loc în timpul unei manifestaţii organizate în memoria unui adolescent ucis de un poliţist, în urmă cu doi ani.

Violenţele s-au intensificat în cursul serii când zeci de tomberoane şi câteva chioşcuri au fost incendiate de protestatarii furioşi. Poliţiştii au fost atacaţi cu cocktailuri Molotov, bombe de petrol, pietre şi bastoane. 

Aproximativ 2.500 de oameni, majoritatea tineri, au luat parte la manifestaţia organizată pentru a comemora doi ani de la uciderea de către poliţişti a unui băiat de 15 ani.

Aproape ca la fiecare confruntare în stradă, tinerii anarhişti au fost însoţiţi de cel mai bătăios câine din Grecia, Kanellos. Acesta s-a aflat faţa în faţă cu poliţiştii de nenumărate ori şi a trăit pe propria piele efectele gazului lacrimogen şi al gloanţelor de cauciuc.

Uciderea tânărului Alexis Grigoropoulos, la 6 decembrie 2008, a declanşat proteste uriaşe în toată ţara, timp de peste o lună. Manifestaţiile din acest an, organizate pentru a comemora drama din 2008, au loc într-un context social tensionat din cauza crizei economice şi măsurilor de austeriate adoptate de guvern.

Confruntări violente în Atena




×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close