Antena 3 CNN Externe Autorităţile sanitare din SUA, speriate de virusul Ebola. Au ridicat alerta sanitară la cel mai înalt nivel

Autorităţile sanitare din SUA, speriate de virusul Ebola. Au ridicat alerta sanitară la cel mai înalt nivel

Autorităţile sanitare din SUA, speriate de virusul Ebola. Au ridicat alerta sanitară la cel mai înalt nivel
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Aug 2014   •   09:28

Autorităţile sanitare din SUA au ridicat, miercuri, alerta sanitară la cel mai mare nivel, pentru a răspunde mai eficient epidemiei de Ebola, relateaAFP.

"Această activare ne permite să mobilizăm resursele în toată agenţia pentru a răspunde crizei" legate de Ebola, a explicat Tom Skinner, un purtător de cuvânt al Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC).

"Este pentru prima dată din 2009 când această alertă maximă a fost declanşată. Ea a fost instituită la acea vreme pentru pandemia de gripă H1N1", a precizat el.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bilanţul epidemiei de Ebola este de 932 de morţi şi 1.711 de cazuri.

Epidemia afectează în special trei ţări din Africa de Vest. Sierra Leone, Liberia şi Guineea sunt ţările cele mai afectate. În Nigeria, unde există temeri privind propagarea epidemiei, sunt nouă cazuri suspecte şi un deces.

Misionara americană Nancy Writebol, infectată cu virusul în Africa şi ajunsă marţi la Atlanta pentru a primi îngrijiri medicale în carantină într-un spital echipat special, a primit a treia doză dintr-un tratament experimental,

În prezent nu există niciun tratament pentru combaterea virusului Ebola.

×
Subiecte în articol: virus ebola Ebola
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close