Antena 3 CNN Externe Barack Obama: Este necesar ca americanii bogaţi să plătească impozite mai mari

Barack Obama: Este necesar ca americanii bogaţi să plătească impozite mai mari

Barack Obama: Este necesar ca americanii bogaţi să plătească impozite mai mari
de S.T.    |    09 Noi 2012   •   21:29

Preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat vineri că este absolut necesar ca americanii "cei mai bogaţi să plătească impozite puţin mai mari", în scopul ajungerii la scăderea deficitului bugetar, informează AFP.

"Americanii au votat pentru lucruri concrete precum locuri de muncă, nu pentru politicianism", a declarat Obama, anunţând că îi va invita la discuţii pe liderii grupurilor republican şi democrat din Congresul Statelor Unite.

Afirmând că este necesar "un compromis", Obama a reiterat poziţia sa din campania electorală, în primul discurs după ce a fost reales. "Nu putem doar să reducem cheltuielile pentru a reveni la prosperitate. Dacă dorim cu adevărat reducerea deficitului, este nevoie de noi metode, mai precis de creşterea impozitelor americanilor bogaţi", a insistat Obama.

Preşedintele proaspăt reales a reamintit că americanii au susţinut concepţia sa privind reducerea deficitului bugetar.

"Aceasta a fost dezbaterea centrală în campania electorală. S-a demonstrat că majoritatea americanilor sunt de acord cu abordarea mea. Nu sunt ataşat tuturor detaliilor proiectului meu. Sunt deschis compromisurilor. Sunt deschis unor noi idei. Dar refuz orice abordare care nu ar fi echilibrată între scăderea cheltuielilor şi creşterea veniturilor", a explicat el.




×
Subiecte în articol: Barack Obama americani
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close