Antena 3 CNN Externe Cerşetorii români deghizaţi în Mickey Mouse agresează turiştii Berlinului

Cerşetorii români deghizaţi în Mickey Mouse agresează turiştii Berlinului

Cerşetorii români deghizaţi în Mickey Mouse agresează turiştii Berlinului
Sursa foto: Foto: cebucity.olx.com.ph
18 Iul 2011   •   19:05

Cerşetorii români din Germania au găsit o metodă ingenioasă pentru a-şi defăşura activitatea fără a fi deranjaţi de autorităţi. Aceştia se deghizează în costume de Mickey Mouse, tigru, gorilă sau găină, fiind confundaţi astfel cu "artiştii ambulanţi", informează Adevărul, în ediţia electronică.

Cotidianul german "Die Welt" afirmă că "Turiştii sunt extrem de iritaţi, pentru că cerşetorii sunt frecvent agresivi"

Cu toate acestea, în urma multiplelor sesizări primite de autorităţile berlineze, poliţia a început urmărirea "animatorilor", constatând că turiştii erau chiar agresaţi în cazul în care nu vroiau să cotizeze.

Au fost reţinute două românce de 23 şi 24 de ani şi doi adolescenţi de 13 şi 14 ani, cărora le-au fost confiscate şi costumele. "A fost doar o măsură de prevenţie“, a declarat un poliţist.

Întrucât cerşetoria nu reprezintă o infracţiune în Germania, autorităţile din Berlin sunt îngrijoarte că cerşetorii români se vor întoarce cât de curând în centrul capitalei. Astfel, aceştia au nevoie de o simplă aprobare de la primărie ca să-şi poată desfăşura activitatea.

„Să sperăm că pe viitor nu vom mai avea atâta kitsch în centrul Berlinului“, a declarat reprezentantul autorităţilor locale, Carsten Spallek, citat de „Die Welt“. El are şi un sfat pentru conaţionalii săi: „Nu le mai daţi bani acestor oameni. Astfel cerşetorii vor dispărea de la sine“

×
Subiecte în articol: cersetori Berlin romani
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close