Antena 3 CNN Externe Coreea de Sud le interzice activiştilor să lanseze materiale de propagandă în Coreea de Nord

Coreea de Sud le interzice activiştilor să lanseze materiale de propagandă în Coreea de Nord

Coreea de Sud le interzice activiştilor să lanseze materiale de propagandă în Coreea de Nord
de N.B.    |    22 Oct 2012   •   12:23

Coreea de Sud a interzis accesul activiştilor în localitatea de frontieră de unde plăuniau să lanseze materiale de propagandă anti-Phenian, o decizie neobişnuită, pe care cei opriţi au numit-o predare, informează Associated Press.

În urmă cu mai puţin de o săptămână, Coreea de Nord a ameninţat că va ataca originea baloanelor cu materiale propagandistice şi a recomandat sudului să evacueze zona. Oficialii sud-coreeni au răspuns că vor răspunde oricărui atac.

Înainte de mobilizarea de luni, guvernul de la Seul a cerut activiştilor să nu provoace armata nord-coreeană prin lansarea materialelor de propagandă, dar a respectat dreptul la liberă exprimare şi nu a intervenit mai mult.

În trecut, activiştii şi-au trimis materialele peste graniţă cu ajutorul baloanelor, în ciuda ameninţărilor Coreei de Nord, care avertiza că va ataca, dar nu a făcut-o niciodată.

Conform agenţiei de ştiri sud-coreene, Yonhap, schimbarea de atitudine din partea guvernului a venit ca urmare a unei mobilizări de trupe şi tehnică militară la granoţă din partea Coreei de Nord, care ar fi părut că se pregăteşte de atac. Agenţia nu a citat nicio sursă pentru aceste informaţii.

Oficialii din cadrul Ministerului Apărării au declarat că există informaţii conform cărora Coreea de Nord s-ar pregăti de atac, dar au întărit că vor riposta "dur" la orice încălcare a armistiţiului.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud se află sub incidenţa unui armistiţiu, după războiul dintre anii 1950-1953, cele două ţări nu au semnat niciun tratat de pace.


×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close