Antena 3 CNN Externe Cum arată acum oraşul-fantomă de lângă Cernobîl? Imagini filmate cu o dronă

Cum arată acum oraşul-fantomă de lângă Cernobîl? Imagini filmate cu o dronă

Cum arată acum oraşul-fantomă de lângă Cernobîl? Imagini filmate cu o dronă
de S.T.    |    02 Dec 2014   •   09:31

Danny Cooke, un realizator de documentare, a făcut o filmare spectaculoasă la Cernobîl, folosind o dronă.

Localitatea Pripiat, casă pentru lucrători ai Centralei Atomoelectrice Cernobîl, este încă părăsită din cauza dozelor mari de radiaţii care se înregistrează aici.

Cândva, această localitate aflată aproape de centrala de la Cernobîl era locuită de peste 50.000 de oameni. Acum toate clădirile sunt în paragină şi există riscul ca acestea să se prăbuşească.

Daily Mail scrie că vegetaţia începe să pună stăpânire pe străzile şi clădirile din Pripiat. Copacii şi florile cresc aici, printre maşinile ruginite şi locurile de joacă abandonate.

Imaginile au fost filmate pentru postul de televiziune CBS News. Pentru acest proiect, Danny Cooke a folosit un contor Geiger, un quadropter DJI Phantom 2, o cameră Canon 7D şi o cameră GoPro3+.

Explozia din 1986 a eliberat o cantitate de radiaţii de 400 de ori mai mare decât cea emisă de bomba atomică lansată deasupra Hiroshimei. În regiune a fost stabilită o zonă interzisă, din cauza radiaţiilor, dar multe persoane s-au mutat înapoi aici, deşi specialiştii spun că zona nu va fi sigură încă 20.000 de ani.

Turiştii pot vizita pentru scurt timp Pripiat, dacă obţin un permis special, pentru o zi.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close